ANNONS

Tjutande bildäck håller honom vaken

Wangi är en av grannarna i området som fått nog av buskörandet på parkeringen i Kungens kurva.
Wangi är en av grannarna i området som fått nog av buskörandet på parkeringen i Kungens kurva.
Motorvrål och däcktjut till långt in på morgonen.

Nu har boende i området fått nog av buskörningen på parkeringen vid Kungens kurva.
ANNONS

De rymliga parkeringsplatserna i Kungens kurva inbjuder inte bara till shopping. I flera år har boende i närområdet fått sin nattsömn störd av tjutande däck och vrålande motorer.

– Det kan vara runt 200 fordon som burnar, rejsar och gör donuts. Det är ett jävla liv helt enkelt, säger Wangi som bor inte långt härifrån.

Enligt honom har problemet pågått i flera år. Han och hans grannar har tappar räkningen över hur många gånger de ringt till polisen och kommunen.

– När polisen väl kommer slutar de givetvis att köra. Sedan väntar de tills polisen lämnat och börjar igen. Det här problemet måste byggas bort, säger Wangi.

Och både på Huddinge kommun och polisen bekräftar man att man är väl medvetna om problemet.

– Det är inte så mycket street racing utan mer buskörning och att de sladdar runt. Den pågår i stort sett hela året, men extra mycket under den hala årstiden, säger Karl Forsberg vid Huddingepolisen.

Kommunen och polisen ska försöka få till diskussioner med ägarna till parkeringarna.

– De här parkeringarna är väldigt attraktiva att köra på. Vi vill se över vad det finns för möjligheter att med ganska enkla medel bygga om för att det inte ska vara lika attraktivt att köra på det viset, säger Karl Forsberg.

Eftersom körningen framför allt sker nattetid har butikerna i området som äger parkeringarna inte berörts. Men Kalle Forsberg hoppas att de ska få till en lösning. Genom åren har buskörningen dessutom tagit mycket polisresurser.

ANNONS

– En lösning måste till. Det här tar mycket resurser som vi hade kunnat använda på annat sätt. Och en ökad polisiär närvaro kommer inte att ta bort problemet. Samtidigt försöker vi föra en dialog med de som kör. Det handlar inte om några kriminella typer utan det är motorintresserade människor som kanske inte ens tror att de stör, säger han.

Även kommunen har fått in klagomål om buskörandet på parkeringen.

– Polisen gör vad de kan. Och vi ska ha ett möte efter jul och nyår med butiksägarna. Det här är inte vår mark så vi kan inte göra någonting. Däremot kan vi komma med tips och råd på vad man kan göra, säger Sven Tillman, säkerhetschef vid Huddinge kommun.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.