Tjuv utgav sig vara polis

En tjuv som uppgav sig vara polis trängde sig in i en kvinnas hem och stal under hot hennes bankkort.
En tjuv som uppgav sig vara polis trängde sig in i en kvinnas hem och stal under hot hennes bankkort.
En man lurade en äldre kvinna att han var polis, innan han blev hotfull och tvingades sig in i hennes hem och stal bankkort och kod.

Mannen har fastnat på övervakningsbilder, men är ännu inte identifierad.

En äldre dam nära Huddinge centrum fick nyligen ett samtal från en person som uppgav sig vara polis och behövde göra ett hembesök hos henne. När mannen kom dit var han hotfull och trängde sig in i kvinnans bostad. Där ska han ha stulit damens bankkort och tvingat till sig koden.

Mannen ska därefter ha fastnat på övervakningsbilder när han tog ut pengar i en bankomat, men han är ännu inte identifierad.

– Att man utger sig för att vara polis är ett nytt modus som vi bara sett vid något tillfälle tidigare. Just nu ser vi annars en ökad mängd brott mot äldre, men oftast har någon då utgett sig för att vara släkt eller från hemtjänsten. Jag vill uppmana alla att vara försiktiga med vilka man släpper in, säger Johan Siverland, förundersökningsledare vid polisen i Huddinge.

Under sommaren har flera äldre i Huddinge fått påhälsning av personer som säger sig komma just från hemtjänsten, men som i stället visat sig vara tjuvar.

Och så sent som i helgen var det en person som lurade till sig pengar av en gammal dam genom att utge sig för att vän till en av hennes släktingar, vilken var i akut behov av pengar.

– Någon ringde och sa att kvinnans kusin hade fått problem med bilen och behövde hjälp till bärgning. Kvinnan ska då ha lämnat över 4 000 kronor, säger Johan Siverland, förundersökningsledare vid polisen i Huddinge.