ANNONS

Tjuvar använde stegar i Skälby

I helgen upptäcktes två villainbrott i Skälby. Vid båda inbrotten hade tjuvarna använt stegar för att ta sig in i husen.
ANNONS

Någon gång mellan den 22 och 24 oktober har gärningspersoner gjort inbrott i en villa på en mindre väg i anslutning till Skälbyvägen. Man har tagit sig in i huset genom att ha ställt en stege mot fasaden och brutit upp ett fönster på övervåningen. Vad tjuven eller tjuvarna kommit över är oklart.

Ännu ett inbrott upptäcktes inte långt därifrån, på Skälbyvägen, under söndagskvällen. Även där har man tagit sig in via en stege till övervåningen – ett tillvägagångssätt som, enligt polisen, blir allt vanligare.

En av anledningarna till att man tar sig in genom övervåningen kan vara att många bara har larm på bottenplanet. Att sovrum där man ofta förvarar smycken och andra värdesaker ofta ligger på övervåningen är också en möjlig orsak, menar Norrortspolisen.

Under natten till lördag, mellan klockan 23 och 06, gjordes även ett inbrottsförsök i en lägenhet på Rondellen i Kallhäll. Lägenhetsinnehavaren upptäckte på lördagsmorgonen att ytterglaset på balkongdörren var trasigt och det fanns brytskador på dörren. Dessutom saknades en av balkongstolarna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.