Tjuvar bröt upp elevskåp på Östra gymnasiet

Tjuvarna bröt upp elva elevskåp på Östra Gymnasiet i söndags.
Tjuvarna bröt upp elva elevskåp på Östra Gymnasiet i söndags.
Det var Östra gymnasiet som utsattes för inbrott tidigt på söndagsmorgonen. Elva elever fick sina skåp uppbrutna och skolan blev av med datorer och en kamera.

Östra gymnasiet i Trångsund drabbades tidigt på söndagsmorgonen av ett inbrott.

– De har kastat in en stor sten genom fönstret. Det är härdade glasfönster som är väldigt svåra att få sönder, säger Stefan Vilkman, rektor på Östra gymnasiet.

Larmet gick i gång och väktare var där efter tio minuter. De såg då två personer som rörde sig inne på skolan. När de två misstänkta tjuvarna fick syn på väktarna sprang de därifrån. Polisen kom dit och upptäckte att några av elevernas skåp var uppbrutna.

Inbrott i skola i Trångsund

– De har brutit upp elva skåp. Vi har inte fått några rapporter om att de skulle ha fått med sig något, det fanns inget av värde i skåpen, säger Stefan Vilkman.

I stället ska tjuvarna, enligt rektorn, ha fått med sin några datorer, en kamera och biobiljetter som tillhörde skolan. Polisen har tagit godset i beslag.

– Vad jag har förstått har de släppt stöldgodset i närheten av skolan, säger Stefan Vilkman.

Efter att skolan bommat igen och åtgärdat de skador som uppkommit i och med inbrottet har de under dagen sett över sina rutiner kring arbetsgången mellan väktare, fastighetsägare och skolan ser ut vid liknande händelser. Lärare har fått information och eleverna informeras på sina mentorsmöten i dag eller under morgondagen.