ANNONS

Tjuvar i vita vantar stjäl från äldre

På kort tid har tre äldre kvinnor på Vasavägen fått påhälsning av tjuvar i vita rockar och bomullshandskar som stjäl pengar och smycken.
ANNONS

Den 5 juli knackade en kvinna i 30-årsåldern på dörren till en lägenhet på Vasavägen. Hon sa, enligt polisen, att hon hade dyslexi och bad om hjälp att skriva en lapp. När den hjälpsamma kvinnan i 80-årsåldern inte såg ska hon ha blivit bestulen på smycken innan tjuven gav sig av. Den fräcka tjuven bar vita bomullshandskar.

Bara två dagar tidigare hade en annan äldre dam på Vasavägen utsatts för en liknande stöld. Två kvinnor frågade då om de fick låna telefonen. Även de bar bomullsvantar, och medan den ena kvinnan uppehöll den äldre kvinnan stal den andra hennes smycken.

Att tjuvarna bar vantar tyder på att de inte ville lämna spår åt polisen, menar Björn Svensson på närpolisen i Upplands-Bro.

– De vet att polisen gör tekniska undersökningar. De här personerna är rutinerade och har begått liknande brott tidigare. De vet vad de gör.

Under midsommarveckan tog sig två personer i 20-årsåldern iklädda vita rockar in hos en tredje kvinna i 90-årsåldern på Vasavägen. I det fallet kom tjuvarna över 1 000 kronor i kontanter. Polisen tror att händelserna har ett samband.

– Tidspannet och adresserna tyder på att det är samma personer, säger Björn Svensson.

Ingen är misstänkt, men signalementen bedöms som goda.

– Det här är prioriterade brott, säger Björn Svensson.

Polisen uppmanar äldre att vara vaksamma, kräva legitimation och kika titthålet.

ANNONS

Tidspannet och adresserna tyder på att det är samma personer.