Tjuvar kraschade in i filmbutiken i Salem

Den röda Volvon backade in genom ­väggen.
Den röda Volvon backade in genom ­väggen.
Kraschen var våldsam. Två tjuvar backade i full fart in i Filmkedjans butik i Salem.

– De kom över kanske 3 000 kronor, men förstörde för 300 000 kronor, säger ägaren Jonny Estaifo.

På butikens kamerabilder syns hur den stulna bilen med våldsam kraft slår in genom väggarna till Filmkedjans butik på Bergsvägen i Salem. Bilen förstör allt i sin väg. Med larmet tjutande bryter tjuvarna upp en kassaapparat.

Efter en minut försvinner de i en annan stulen bil – en blå Volvo 850. Förödelsen inne i butiken blev stor med glassplitter över stora delar av lokalen.

– Jag har fått kasta två ton godis, säger ägaren Jonny Estaifo som drivit butiken i fem år.

Det här var andra gången på två veckor Filmkedjan i Salem blev utsatt. Förra gången lyckades inte tjuvarna komma igenom butikens jalus. Även då lämnade de bilen kvar.

– Jag vet inte vad jag tänker, det känns som att jag jobbar förgäves. Jag måste göra ännu mer för att de inte ska kunna komma in, säger Jonny Estaifo.

Han har haft inbrott tidigare och svetsade efter det igen en sidodörr. Efter inbrottsförsöket för två veckor sedan satte han betongsuggor framför butiken för att förhindra att bilar används som murbräcka. En sådan hade tjuvarna lyckats flytta nu.

– Nu kanske jag måste gjuta fast dem så att de inte ska gå att flytta.

Flera personer samlades utanför lokalen förra tisdagsförmiddagen.

– Här försöker man bygga upp något, och så kommer andra och förstör, sa en av dem som stod utanför lokalen medan polisens tekniker arbetade med att säkra spår innanför avspärrningarna.

Polisen har tagit del av övervakningsfilmen från inbrottet som inträffade klockan 04.50 förra tisda I går hade polisen ännu inga gripna för händelsen.

– Men vi har bra bilder av gärningsmännen, säger inspektören Peter Fägerholt.

I lördags hittade polisen den flyktbil som tjuvarna använde och som de också stulit i närheten av butiken.

– Vi gör undersökning på den och hoppas hitta spår.