Tjuvar slår till vid skolorna

Närpolisen varnar för fräcka biltjuvar i Upplands Väsby kommun.

Flera gånger har de stulit ur bilar när föräldrar lämnat eller hämtat sina barn från skolor och förskolor.

I förra veckan drabbades flera Väsbybor när de på eftermiddagarna stannade till tillfälligt för att hämta barn utanför skolor och förskolor i Upplands Väsby kommun.

I fredags fick närpolisen tips om en moped som setts på platsen vid flera tillfällen när det har varit inbrott i bilar utanför förskolor och skolor.

– Det är en iakttagelse som har gjorts och som vi går ut med. Men vi vet just nu inget mer konkret om mopeden, säger Charlotte Ericson, brottsförebyggare vid närpolisen i Upplands Väsby.

Bilinbrotten i förra veckan är bara några av de ovanligt många inbrott som inträffat i Upplands Väsby kommun den senaste tiden.

Förförra helgen inträffade totalt 16 bilinbrott, varav ett tiotal kring Kanalvägen i Infacity och ner mot förskolor och skolor i Bollstanäs.

– Så många under en helg är väldigt mycket. Det har bland annat varit på Truckvägen, Kanalvägen, i Stora Wäsby och på olika platser i Bollstanäs. Flera inträffade förra fredagen, säger Leif Svensson vid närpolisen i Väsby.

Leif Svensson utesluter inte att en liga kan ligga bakom inbrotten, där en mängd olika föremål stulits,

– Det kan vara personer som har gjort liknade brott tidigare. För att inte fler bilister ska drabbas vädjar han till Väsbybor om att inte förvara värdefulla föremål synliga i bilen.

– Lämna inget av värde i bilen. Då kan tjuven snabbt vara framme, säger Leif Svensson.

Närpolisen ber bilister och allmänheten i övrigt vara observanta på personer som rör sig misstänkt kring bilar.

Fakta

Lås bilen

Flera av bilinbrotten har skett sent på eftermiddagen.

Närpolisen uppmanar bilister att inte lämna hand- och dataväskor eller värdeföremål lätt åtkomliga i bilen. Och framförallt lås bilen.

Källa: Närpolisen