ANNONS

Tjuvar stal exklusiva fiskespön

Sportfiskeboden i Viggbyholm hade inbrott under natten mot onsdag.

Spön för över 100 000 kronor försvann.

– Det här var inget vanligt pojkstreck, säger Mikael Boettge som driver butiken.
ANNONS

När personalen på Sportfiskeboden kom till jobbet på onsdagsmorgonen var det ovanligt kallt i lokalen. Efter en stund förstod de varför. Ett fönster på baksidan var uppbrutet, berättar butikens föreståndare Mikael Boettge.

– Någon har bänt upp fönstret med en kofot eller något liknande och sedan knipsat upp ett galler som sitter innanför.

Butiken som huserar i den gamla villan i Viggbyholms marina är larmad, både vid entrén och med rörelsedetektorer i de olika rummen. Tjuvarna har kunnat ta sig in utan att det börjat tjuta. De nattvakter som patrullerar området har inte heller sett något och Mikael Boettge tror att tjuvarna planerat inbrottet mycket noggrant.

– Det verkar som de varit här tidigare och har bra koll på hur det ser ut. Genom att åla sig från fönstret och in till en hörna dit rörelselarmet inte når har de klarat sig undan, säger Mikael Boettge.

I hörnan stod bland annat en stor samling med fiskespön av finare sort. Spöna kostar mellan 700 och 6000 kronor styck, berättar Mikael Boettge. Enligt honom uppgår det totala värdet till en bit över 100 000 kronor.

– Tidigare har det kanske varit lite bus och någon pangad ruta men det här var inget vanligt pojkstreck. De som varit här visste vad de gjorde.

Mikael Boettge ber nu vänner och kollegor att hålla utkik i köp- och säljannonser. Om det dyker upp exklusiva spön till misstänkt låga priser kan det vara läge att kontakta butiken, tycker han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.