ANNONS

Tjuvar stal får

Tjuvarna stal ett får från Skålhamra gård (ej fåret på bilden).
Tjuvarna stal ett får från Skålhamra gård (ej fåret på bilden).
Skålhamra gård i norra Täby hade objudna gäster under natten. Någon har tagit sig in och stulit ett får.

– Det känns så ruttet, säger Pär Gräns som sköter gården.
ANNONS

Tidigt fredag morgon skulle Pär Gräns göra tillsyn av djuren på Skålhamra gård strax väster om Vallentunasjön. Det blev inte som väntat. Dörrar och grindar till ladugården stod öppna och djuren sprang lösa.

– När jag började räkna så insåg jag att det fattades ett får, säger Pär Gräns.

Snart kunde han se ull och spår på gårdsplanen efter att någon släpat med sig fåret. Då förstod han att djuret inte försvunnit av egen kraft. Tjuvarna har även fått med sig en borrmaskin, en slip och en del annan utrustning.

– Att det försvinner lite verktyg kan man leva med, men djuren är ens kompisar och man tar det väldigt hårt att någon gett sig på dem, säger Pär Gräns.

Det är hans pappa som arrenderar gården. Pär Gräns brukar vara där och hjälpa till med lantbruket och det 20-tal djur som utgörs av några kossor, en tjur, en bagge och några får. Gården har funnits i familjen i nästan 100 år. Det här är första gången som de blivit bestulna på djur.

Nu hoppas Pär Gräns få hjälp så att fåret kan komma till rätta. Om någon hört eller sett något som kan hänga ihop med händelsen så vill han gärna att man hör av sig till honom eller polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.