Tjuvar stal kassaskåp och dalahästar

Polisen vädjar till allmänheten att hålla ögonen öppna eftersom inbrottstjuvar begår brott efter brott. Bland annat har en lägenhet på Stora Essingen och en husläkarmottagning vid Lindhagensplan drabbats. Tjuvarna fick med sig kontanter, kassaskåp, möbler, datorer och – dalahästar.

– Det har varit rejäla inbrott kan man säga, säger Stefan Holmén, närpolischef vid Kungsholmens polisstation.

Tjuvar har även försökt bryta sig in i en guldsmedsaffär, men misslyckats. Utöver det har ett annat inbrott ägt rum, i ett vindsförråd vid Stadshagen.

Stefan Holmén förklarar att grannsamverkan har god effekt under perioder då ett område drabbats särskilt hårt av inbrott.

– Men det är inte bara Kungsholmen som drabbas hårt just nu, utan hela länet, säger han.

Han menar att man bör vara uppmärksam mot okända personer i fastigheten, och han poängterar att man inte bör släppa in obehöriga personer i trapphuset.

– Ser du något konstigt så se till att ta signalement. Längd, hårfärg, kön, ålder, klädsel och bilnummer. Sedan ringer man polisen på 114 14. Om de håller på och bryter ringer man 112 direkt, säger Stefan Holmén.

Han har noterat att det alltför ofta dyker upp ärenden då människor glömt att låsa ytterdörren på natten, och sedan har fått ovälkommet besök.

Polisen gör stora insatser för att få fast inbrottstjuvar just nu. Bland annat stoppas trafik för att kontrollera bilar.

– Rätt vad det är träffar vi på en bil med stöldgods, säger Holmén.

Det är inte bara Kungsholmen som drabbas hårt just nu, utan hela länet.stefan holmén närpolischef