ANNONS

Tjuvar stjäl krockkuddar

37 airbagstölder har anmälts i länet de senaste dagarna.
37 airbagstölder har anmälts i länet de senaste dagarna.
Två mystiska bilinbrott har anmälts i Bro de senaste dagarna. Och det är tjuvarnas byte som har överraskat polisen.

– Målet för tjuvarna är främst ratten. Förmodligen är man ute efter airbagen, säger Björn Svensson, polisinspektör i Upplands-Bro.
ANNONS

Mellan den 18 och 19 januari anmäldes 37 liknande stölder i länet. Enligt polisen har tjuvarna monterat ner bilarnas rattar, plockat ut krockkuddarna och sålt dem vidare.

De misstänker att stölderna utförts av en välorganiserad, kriminell liga.

Stölderna sker främst på nattetid och det är nästan bara BMW-ägare som drabbas. Sedan årsskiftet har 84 anmälningar gjorts, varav 73 handlat om BMW-bilar.

Senaste veckan gjordes tre anmälningar i Bro. Under natten till onsdagen utsattes en Mercedes på Fågelvägen. Någon hade slagit sönder bakrutan och stulit gps, monitor och krockkudde.

Under samma natt skedde ett bilinbrott i en BMW på Beckasinvägen. Den här gången stals hela ratten. Nu uppmanar polisen alla bilägare att ställa bilen skyddad, exempelvis i ett garage.

Om det inte går, tänk på att ställa bilen väl upplyst och med god insyn till uppställningsplatsen och var noga med att tömma bilen på övrig stöldbegärlig egendom, säger Björn Svensson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.