ANNONS

Tjuvar stör ut billåsen och stjäl julklappar

Bilinbrotten vid Barkarby handelsplats har ökat explosionsartat de senaste veckorna.

Polisen tror att tjuvarna använder sig av störningssändare.
ANNONS

Mellan den 1 och 17 december anmäldes 53 bilinbrott i Järfälla, motsvarade minst tre inbrott per dag. Över hälften av dem skedde vid Barkarby handelsplats.

Ett tiotal av bilinbrotten hade en sak gemensamt: det fanns inga skador på bilarna.

– Det gjorde att vi drog slutsatsen att tjuvarna använder störningssändare, säger Björn Svensson, polisinspektör i Upplands-Bro och Järfälla.

Störningssändaren används för att blockera signalen från fjärrnyckeln till bilens lås. Bilägaren tror att hen låser, men i själva verket lämnas bildörrarna öppna.

– Ofta sitter gärningsmännen i ett fordon i närheten. De kan också stå utomhus och rikta sändaren mot bilen. Sändarna finns i billiga varianter och behöver inte kosta mer än 400 kronor, säger Björn Svensson.

Datorer, köksfläktar och diverse julklappar är exempel på saker som försvunnit från bilar i Barkarby de senaste dagarna. Björn Svensson uppmanar alla bilägare att kontrollera att bilen är låst innan de lämnar parkeringen.

– Se till att du rycker i bildörren en gång extra innan du går. En annan uppmaning är att inte förvara något stöldbegärligt i bilen och att vara uppmärksam på människor i sin närhet som beter sig märkligt. Om du misstänker att någon tänker begå ett brott, ring alltid polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.