ANNONS

Tjuvar tar för sig i villorna i Persudde

Bokslutet över 2013 med 110 polisanmälda bostadsinbrott och inbrottsförsök blev dystert.

Mest utsatta har villaägare i Fornudden och Persudde varit.
ANNONS

Claes Stjernström, brottsförebyggande närpolis, berättar att läget såg ut att vara någorlunda under kontroll, ända fram till sista halvan av december då 18 anmälningar drällde in.

– Det är andra året i rad som det blir så här. Jag tror tyvärr att vi framöver får se ligor som vet att det är mörkt runt jul och utnyttjar att vi reser bort, säger han.

När 2013 hade nått sitt slut hade 110 hushåll drabbats av inbrott eller inbrottsförsök.

Värst är det i Trollbäcken, där Fornudden och Persudde fått ta största smällen, tätt följt av Södergården och området runt Alléplan.

På Tyresö närpolis har man räknat ut att risken att drabbas av inbrott är fyra gånger högre om man bor i Fornudden eller Persudde, jämfört med övriga Tyresö.

Områdets läge och karaktär med många stora villor på nära avstånd till Stockholm spelar roll, men också att det är jämförelsevis obevakat, enligt Stjernström.

– Vi har väldigt få grannsamverkansgrupper i det här området. Vi har under året jobbat stenhårt för att få villaägarna där att samarbeta med oss, men har fått väldigt lite respons. Tjuvarna upptäcker lätt var de kan jobba ostörda, säger han.

Blickar man tillbaka tio år är det bara två år, 2012 och 2003, som antalet polisanmälningar om inbrott och inbrottsförsök i bostäder i Tyresö slutat på en högre nivå än 2013.

Förutom att stötta samverkansgrupper sätter Tyresö närpolis och Tyresö kommun alltid upp skyltar som manar till uppmärksamhet när ett inbrott skett på en gata.

ANNONS

Dessutom har trafikskolorna i Tyresö tagit på sig att hålla utkik när de är ute.

Fakta

Här slog tjuvar till under 2013

Antal bostadsinbrott och försök till bostadsinbrott 2013:

Källa: Polisen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.