ANNONS

Såg tjuvarna på Efterlyst – då dök de upp på gatan

Hasse Aro är programledare för Efterlyst.
Hasse Aro är programledare för Efterlyst.
På onsdagen greps två misstänkta tjuvar i Jakobsberg. En kvinna hade sett dem i ett inslag från Efterlyst och kände sedan igen dem på gatan. Hon följde efter och tillkallade polis.
ANNONS

Det hela började med att TV-programmet Efterlyst lade upp övervakningsbilder på tjuvarna på sin Facebook-sida. Tre män utsatte en äldre kvinna för en fräck kupp i Fagersta, efter att ha noterat hennes kortkod i en livsmedelsbutik och sedan stulit hennes plånbok. Detta enligt Fagerstaposten. 

En kvinna tog del av inslaget och såg sedan av en slump två av de misstänkte på Engelbrektsvägen i Jakobsberg.

– Kvinnan följde efter och varskodde polisen. De greps vid en busshållplats i området, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla.

Misstänks nu för liknande brott i Järfälla

Nu misstänks en av männen för ett liknande brott i Jakobsbergs centrum – samma dag som vid ingripandet.

Klockan 15.20 på onsdagen ska två personer ha följt efter en man i 90-årsåldern, efter att han varit och handlat likt kvinnan i Fagersta. När de närmade sig mannens hem ska en av tjuvarna ha distraherat honom, medan den andre stal plånboken.

– Vi är jätteglada för det här tipset. Det har varit många åldringsbrott på sista tiden och de är ofta svåra att lösa. En del äldre skäms för att anmäla och talar inte om det, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.