ANNONS

Tjuvarna slog till under strömavbrott

Tjuvar kan ha passat på när Tibble släcktes ned.
Tjuvar kan ha passat på när Tibble släcktes ned.
Natten till torsdag släcktes hela Tibble ner, enligt lokalbor som Mitt i varit i kontakt med. Det är ännu oklart varför hela området kan ha blivit utan ström. I mörkret tycks tjuvar ha passat på att stjäla.
ANNONS

Enligt Eons hemsida skulle ett planerat strömavbrott ske i norra Kungsängen från klockan 22 på onsdagskvällen fram till klockan 03 natten till torsdag.

När Mitt i kontaktar Lena Berglund, regionchef på Eon, menar hon att strömavbrottet skedde på uppdrag av bostadsorganisationen HSB.

– Det är HSB som beställt underhållningsarbete, säger Lena Berglund.

Inga uppgifter om hela området

Hon har inga uppgifter om att hela området, inklusive all gatubelysning vilket flera boende i Tibble vittnat om, skulle ha stängts av under natten.

I en konversation mellan en kund och HSB Brf Tibble som Mitt i tagit del av, menar bostadsrättsföreningen i sin tur att Eon var ansvarig för avbrottet.

Har inte informerats

Många boende i området har klagat på utebliven information om att elen skulle stängas av. Boende på vissa gator ska ha blivit förberedda via brev, medan andra famlat i mörker.

– Jag pratade nyss med en granne som inte vågade gå ut med hunden i går för att det blev så mörkt. Något man hade kunnat ha planerat innan klockan 22 om man hade vetat om detta, säger en Tibblebo som vill vara anonym.

– Det visade sig att alla de som bor på Enbärsvägen i Brf Kungstibble hade fått brev och sms om det planerade strömavbrottet, 78 lägenheter. Alla vi som bor i Brf Tibble, det vill säga Hallonvägen, Hjortronvägen och Rönnbärsvägen, hade ingen aning om denna avstängning. Det är närmare 900 hushåll, säger personen.

ANNONS

Flera inbrott under natten

Flera inbrott i företagsbilar och i ett garage ska ha ägt rum i Tibble natten till i dag. Albin Näverberg på polisen i Järfälla och Upplands-Bro menar att stölderna tidsmässigt stämmer överens med det påstådda elavbrottet. Han menar dock att tjuvarna inte nödvändigtvis måste ha planerat stötarna utifrån detta.

– Det kan vara så att man varit ute och rekat och sedan taget tillfället i akt. Yrkesfordon är intressanta objekt om strömmen försvinner, säger Albin Näverberg.

Polisen har fått in anmälningar om verktygsstölder efter inbrott i företagsbilar på Kristallstigen och Björnstigen, samt ett inbrott i ett garage på Odonstigen där bilhjul stals.

Mitt i har dock inte fått bekräftat att dessa adresser varit utan ström.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.