ANNONS

Tjuven låtsades sova i sonens säng

Tjuven klättrade upp för stupröret, upp på taket till entrén och tog sig sedan in genom ett öppet fönster på övervåningen.
Tjuven klättrade upp för stupröret, upp på taket till entrén och tog sig sedan in genom ett öppet fönster på övervåningen.
Mitt på ljusa dagen hörde Ingrid Alexandersson mystiska ljud inifrån sonens­ rum.

När hon gick in i rummet hittade hon en okänd man på sängen. På golvet låg hela garderoben utslängd.

– Han sa att han bara skulle vila lite, säger hon.
ANNONS

Det var mitt på dagen måndagen den 17 augusti som Ingrid Alexandersson låg i sovrummet på övervåningen i villan i Enskede gård, med 1-årige sonen sovandes bredvid sig. Plötsligt hörde hon hur det knackade på dörren. Efter­som hon hade hantverkare utanför som jobbade med dränering tänkte­ hon att det var lugnt då de hade egna nycklar.

Inte långt efter hörde hon konstiga ljud i rummet bredvid, som tillhör hennes andra son.

Hon reste sig, varpå sonen vaknade och började skrika. Då tystnade ljudet. Väl inne i rummet hittade hon en okänd man – i sonens säng. Till en början trodde hon att det var en ny hantverkare.

– Men jag blev paff och skrämd för de har ju inget där uppe att göra. Han låtsades sova och såg ganska rädd ut när jag kom in, säger­ hon.

Ingrid Alexandersson följde mannen ut. Han vek snabbt av från huset medan hon frågade hantverkarna om han var en av dem. Hantverkarna började jaga mannen, men lyckades aldrig springa i kapp.

– Det var då jag verkligen blev rädd, säger Ingrid Alexandersson.

Hon sprang genast in i villan för att se om någonting var borta­ – men mannen hade inte fått med sig någonting. I sonens rum hade hela innehållet i garderoben vräkts ut på golvet och datorn var flyttad på. När polisen kom konstaterade man att mannen hade tagit sig in via ett öppet fönster på övervåningen, genom att klättra upp för en stupränna och upp på taket över entrédörren.

– Jag sov inte på ett par nätter efter det här. Jag kollade på lägen­heter i ett par dagar, men den tanken har jag släppt nu. Vi älskar det här huset och då får vi köpa att det finns en risk för inbrott. Nästa­ gång hoppas jag att jag inte är hemma, säger Ingrid Alexandersson.

Tony Sörensen, lokalpolisområdeschef i Globen, säger att det just nu är ovanligt många inbrott i söder­ort.

ANNONS

– Framförallt villaområdena i Enskede och Enskededalen, men även lägenheter har drabbats.

Att tjuven slår till när du är hemma har blivit vanligare, menar­ Tony Sörensen.

– Jämför man med alla andra typer­ av inbrott så är det fort­farande ganska ovanligt, men det händer mer och mer. Ibland vet inte tjuven om att någon är hemma­ och så blir han överraskad.­ Ibland är de så iskalla att de vet att någon är hemma, men tänker­ att de kan härja fritt i ett rum om de är tysta.­ De blir fräckare och fräckare,­ säger­ han.

Fakta

Här har söderortsbor också konfronterats med tjuvar

19 juli 2015, Västertorp: En man försöker ta sig in i en lägenhet på bottenvåningen men blir skrämd av att den boende vaknar. Han flyr men grips av polisen vid tunnelbanan.

16 juni 2015, Högdalen: Mitt i natten vaknar en man av två inbrottstjuvar inne i sin villa. Han börjar skrika och försöker få till ett slag, men blir i stället själv attackerad av männen.

10 oktober 2014, Tallkrogen: En man kommer in i sin lägenhet och möts av två tjuvar som rotar igenom hans garderober. När han konfronterar dem blir han svårt misshandlad. Källa: Polisen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.