ANNONS

Tjuven stal både Douglas och bilen – men ångrade sig dagen efter

Femåriga chihuahua-papillonen Douglas och bilen hittades dagen efter. Biltjuven hade kanske ett samvete, trots allt. Bilden lade Anne-Marie Minnes dotter upp på och delade på facebook direkt efter bilrånet.
Femåriga chihuahua-papillonen Douglas och bilen hittades dagen efter. Biltjuven hade kanske ett samvete, trots allt. Bilden lade Anne-Marie Minnes dotter upp på och delade på facebook direkt efter bilrånet.
Den manligen tjuven stal bilen framför ögonen på Anne-Marie utanför Haninge centrum – vad han inte visste var att hunden Douglas satt i bilen.

Och tjuven tycks ha ångrat sig – både bilen och Douglas hittades lämnad vid en bilverkstad i Jordbro dagen efter.
ANNONS

Ett stort sökpådrag och engagemang bland både polis och allmänheten drogs igång i Haninge i onsdags eftermiddag.

Anledningen? En biltjuv hade stulit Anne-Marie Minnes bil utanför Haninge centrum vid 16-tiden.

– Jag skulle bara stanna till några sekunder och lägga brev på lådan vid infarten till södra parkeringen, och gick ut ur bilen och lät motorn vara på och nycklarna i. När jag postat och vänt tillbaka ser jag bara hur en man gasar iväg med min bil i 190 knyck rakt emot mig och genom rondellen, jag fick hoppa undan, säger Anne-Marie Minne.

Runt sex vittnen ska ha sett den fräcka bilstölden, enligt Anne-Marie. Vad varken dem eller biltjuven visste var att Anne-Maries mammas hund Douglas satt i.

Anne-Marie knackade på bilisters rutor och bad dem följa efter, hon fick själv hoppa in i en bil men mannen gasade iväg och försvann.

– Allt fanns i bilen. Douglas, både mina och min mammas nycklar, min nya mobiltelefon, berättar Anne-Marie.

Tre polispatruller ryckte ut.

Anne-Marie Minnes dotter Nicole var snabb med att larma om händelsen på sin facebooksida, och inlägget fick stor spridning.

– Folk var ute och letade efter både min vinröda zuzuki och Douglas hela kvällen och natten utan att vi hittade något. När jag vaknade på morgonen kändes som att hela världen gått under, det gick inte att beskriva.

ANNONS

Men senare på torsdagsförmiddagen ringde det från en bilverkstad längs Dalarövägen i Handen. De hade suzukin på sin parkering – och Douglas satt i bilen.

– Jag brukar säga att jag är född med otur, men jag hade ett litet lyckotroll på nyckelknippan, och det kanske hjälpte. Bilen var i jättebra skick och Douglas var oskadd men huttrade. Vi tog honom till veterinären, säger Anne-Marie Minne.

Fick tjuven dåligt samvete, tror du?

– Han hade kanske hjärta. Men det var också lite med bensin i. Det var bara mobiltelefonen som han tog. Jag sms:ade till min telefon tio gånger och bad om att han skulle tänka om, och det gjorde han ju. Alla som har hund vet att det är som att ha barn. Min mamma är 93 år och Douglas är hennes allt. Mamma grät floder på onsdagskvällen. Nu ska jag aldrig lämna nycklarna i bilen igen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.