ANNONS

Tågbolag svarar på toakritiken efter sjukdomsfall på Saltsjöbanan

Saltsjöbanan
Det var i söndags som en konduktör fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha nekats toapaus.
Tågbolaget Arriva kommer att utreda söndagens händelse på Saltsjöbanan, då en konduktör svimmade av smärta när hon inte fick gå på toa.
”Behöver man gå på toaletten skall man få göra det, även om tåget försenas”, skriver Arriva i ett pressmeddelande.
ANNONS

Händelsen i söndags har blivit mycket omskriven, och även fått många privatpersoner att reagera mot arbetssituationen för de anställda på Saltsjöbanan.

”Människor är ju för somliga en förbrukningsartikel”, skriver exempelvis en läsare på Mitt i Nackas Facebooksida.

Konduktör på Saltsjöbanan nekades toabesök – svimmade av smärta

Nu går alltså tågbolaget Arriva ut med ett svar på kritiken. Där skriver de att händelsen är beklaglig och nu ska utredas.

‘”Vi har startat en arbetsmiljöutredning om den specifika händelsen men kommer även att initiera en diskussion med skyddsorganisationen i arbetsmiljöfrågan, för att undvika liknande händelser i framtiden och också förtydliga gällande instruktioner.”

Har pauser i Henriksdal

Arriva betonar att personalen under större delen av dygnet har 20 minuters paus varje gång tåget kommer till Henriksdal, där det finns toalett. Toaletter finns även vid ett antal andra stationer längs banans sträckning. Om nöd uppstår ska trafikledningen, enligt Arriva, kunna fatta beslut om att köra tåget utan tågvärd.

”Arrivas uppfattning är att den nuvarande ordningen är tillräcklig för att tillgodose personalens behov av att ha tillgång till toaletter. Vi har sedan tidigare gått ut med information till personalen att behöver man gå på toaletten skall man få göra det, även om tåget försenas.”, uppger Arriva.

ANNONS