Tobias har över en halv miljon följare på Youtube

”Jag har alltid tyckt att tv-spelsvideor är häftiga”, säger ”Tejbz”.
”Jag har alltid tyckt att tv-spelsvideor är häftiga”, säger ”Tejbz”.
Han blir igenkänd på gatan i England, har över en halv miljon följare på Youtube och spelar i en amerikansk långfilm.

Tobias Öjerfalk är troligtvis söderorts största internetkändis.

– När jag var i London nyligen och började prata med två konstaplar frågade den ena efter en stund om jag var den där svensken som han brukade följa på Youtube, han var runt 45 år, säger Tobias Öjerfalk.

Majoriteten av Tobias ”Tejbz” Öjerfalks fans är dock några år yngre och de flesta är inbitna gamers, över en halv miljon användare prenumererar på hans You-tube-kanal.

Framför datorn får tittarna följa Tejbz när han spelar och kommenterar stridsspel som till exempel ”Call of duty”.

– Jag har alltid tyckt att tv-spelsvideor är häftiga. Redan när jag var 15 år gjorde jag ett Counterstrike-montage, men då fanns det inget ställe att ladda upp videon på, berättar han.

25-åringen flyttade från Piteå till söderort i höstas och sedan dess har han bland annat spelat in en podcast på radiokanalen P3 och producerat den webbaserade tv-showen ”Tejbz testar saker på S”. I serien provar Tobias Öjerfalk bland annat på stand-up, solsemester och hur det är att vara sambo.

– Jag och Emanuel Eddyson kom på att det vore roligt om Tejbz testade olika saker, men vi behövde begränsa oss lite och då blev det saker på ”S”, berättar programledaren.

De två kollegorna ligger bakom allt från manus till inspelning och redigering av tv-serien. Men Tobias Öjerfalk har också varit med vid större produktioner, för två och ett halvt år sedan fick han ett mejl från inspelningsteamet till långfilmen ”Ghost rider: Spirit of Vengeance”.

– Det visade sig att regissörens son brukade titta på mig på You-tube och de undrade om jag ville vara med i filmen. Det kändes först för bra för att vara sant, men de flög ner mig till Rumänien och så fick jag en roll, berättar han. Men trots filmdebuten är det inte skådespelarlivet som lockar mest.

– Jag gillar att vara programledare, det skulle vara roligt att ha en egen talkshow, säger han.

Fakta

”Tejbz” kommer från Norrbotten

Namn: Tobias Öjerfalk.

Ålder: 25 år.

Uppväxt: I Boden, har också bott i Piteå.

Kuriosa: Hans singel ”To tha face” har legat etta på Itunes i Sverige.

Aktuell med: ”Tejbz testar saker på S” på TV6 play. Är också med i en podcast på Sveriges radio och jobbar med Youtube-kanalen Splay.