ANNONS

Tolv bad fräschas upp

Badet vid Sundby gård blir ett så kallat kommunbad.
Badet vid Sundby gård blir ett så kallat kommunbad.
Med julen runt hörnet kan sommaren kännas avlägsen.

Men innan du vet ordet av är värmen här igen.

Och tills dess ska badplatserna i kommunen vara tiptop.
ANNONS

Det ska bli roligare och säkrare att bada i Huddinge. Enligt ett nytt program som godkänts av kommunstyrelsen ska standarden på tolv badplatser i kommunen höjas.

– Badplatserna är ett viktigt område som vi vill utveckla. Huddingeborna blir fler och fler och en sak som är attraktivt med att bo här är närheten till natur, säger Malin Danielsson, (L) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Badplatserna har delats in i tre kategorier, enligt vilka de ska rustas upp. På alla tolv baden ska det finnas livboj, bänkar, informationsskyltar, cykelställ och soptunnor för både vanliga sopor och engångsgrillar.

På lokalbaden, som är lite större, ska det även finnas brygga, toalett, parkering och sandstrand. Vid de största badplatserna, kommunbaden, ska det finnas kiosk och tillgång till dricksvatten.

– Vi vill ha en jämn spridning av badplatser över kommunen, och har tittat på förutsättningarna samt var det har saknats något, säger Malin Danielsson och fortsätter:

– Vissa bad lägger vi lite extra kraft på. Efter remissrundan såg vi att det saknades ett större bad i den östra delen av kommun, därför valde vi att även satsa extra på Sjöängsbadet.

Redan i sommar kommer Gömmarenbadet, Nybroviksbadet, Sjöängsbadet, Mörtviksbadet och Badudden att vara upprustade, medan övriga sju bad blir klara under 2017.

Omkring 700 000 kronor har avsatts för investeringarna i badplatserna under 2016, men det är inte spikat exakt hur mycket pengar som kommer att gå till vilket bad.

ANNONS
Fakta

Tolv bad ska rustas upp

Kommunbad

Vårbybadet

Flottsbrobadet

Sundby gård

Sjöängsbadet

Lokalbad

Badudden

Gömmarenbadet

Nyboviksbadet

Närbad

Stortorpsbadet

Mörtviksbadet

Lännabadet

Linatorpsbadet

Strandpiparbadet

Källa: Huddinge kommun

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.