Tolvåringarna gjorde succé på filmfestival

Abbe med diplomet för sin och Ibbes film "100 kronor".
Abbe med diplomet för sin och Ibbes film "100 kronor".
Abdirahman Mohamed och Ibrahim Sacko Kamara från Fittja fick i helgen ta emot pris för sin film på kortfilmsfestivalen Stockmotion. Nu har de också fått visa sin film på Fittja bibliotek dit de brukar komma.

Abdirahman Mohamed och Ibrahim Sacko Kamara, eller Abbe och Ibbe som de kallas ställde i helgen upp i kortfilmsgalan Stockmotion med sin film ”100 kronor”.

– Det finns många personer som inte har lika mycket som andra. Filmen handlar om en person som behöver hundra kronor till att åka på läger, men hon får inga pengar. Men sedan hittar hon en hundralapp, berättar Abbe.

De två kompisarna från Fittja, båda tolv år, gjorde succé och vann sin klass lättvikt på festivalen. Priset är ett presentkort på 2000 kronor som de kan använda till filmutrustning.

Abbe drömmer om att jobba med film när han blir stor, antingen som skådespelare eller regissör.

– Jag vill göra världens bästa film. Det jag gillar med film är att de ofta har budskap som får folk att lära sig att inte vara rädda. Många filmer handlar om att man ska stå upp för sina vänner och att man inte ska vara feg. Jag tycker att de budskapen är bra, säger Abbe Mohamed.

Ibbe och Abbe har tillsammans med några andra vänner gjort ytterligare en film med den talande titeln ”Vuxna som är orättvisa mot barn”.

– Den handlar om att lärare ibland favoriserar vissa elever och att ibland kan lärare också ha fel. Bara för att man är vuxen har man inte mer rättigheter än ett barn, säger Abbe.

Filmen visas i kväll på biblioteket i Fittja, där Abbe och kompisarna tillbringar mycket tid.

– Jag brukar vara där mycket och göra läxor och sånt, personalen är jättesnälla, säger Abdirahman Mohamed.