ANNONS

Tommy har fått nog av Brommarondellen

Tommy Lind bor mitt framför Brommarondellen.
Tommy Lind bor mitt framför Brommarondellen.
Utsikten från Tommys sovrumsfönster.
Utsikten från Tommys sovrumsfönster.
Tommy Lind bor bara några meter från Brommarondellen - En av Stockholms mest trafikerade platser. Nu har han fått nog av ljudet från trafiken och ska flytta.
– Det blir en stress , jag går aldrig ner i varv helt och hållet, säger han.
ANNONS

Brommarondellen är känd för att vara en av Stockholms mest trafikerade plats. Det är trafik från morgon till kväll, människor åker till jobbet på morgonen i rusningstrafik, ambulanser och poliser kör förbi med sirener och många olyckor sker i rondellen.

Tommy Lind har bott i huset intill rondellen i fem år – men nu har han fått nog.

–Det är ljud hela tiden, det är mycket trafik och folk i rörelse. Det blir en stress. När jag kommer hem går jag inte ner i varv helt och hållet, säger han.

Att bo bredvid en trafikerad väg gör också att luften är full med avgaser, i lägenheten har han spår på tapeterna som han tror kommer från avgaser.

– Man kan se på tapeterna att det är väldigt lortiga från avgaser, jag brukar öppna fönstret mot torget istället för mot rondellen för att undvika avgaser, berättar han.

Utsikten på kvällen från Tommys lägenhet. Foto: Emilia Hedman

Även om Tommy bor i en trea i centrala Bromma med låg hyra, vill han nu flytta.

– Jag känner att jag har lessnat. Jag kollar byten av andra lägenheter i området. Jag har pratat med några i Traneberg som eventuellt vill byta lägenhet med mig. Det blir för jobbigt att bo kvar, säger han.

ANNONS

Leif Ramstad bor på andra sidan rondellen och hör ljudet från rondellen konstant.

– Jag har har aldrig varit med om så mycket ljud någon annanstans, det tutas och låter från sirener. Det går inte att ha öppna fönster mot rondellen och jag sover alltid med öronproppar, berättar han.

En annan som har svårt att sova på grund av ljudet är Gints Apinis som bor vid rondellen.

– Det låter mycket, men det kan ju också vara för att jag har ett väldigt omodernt fönster som är tunt. Nu har jag bott här ett tag och man har vant sig. Det är ju värst mellan klockan åtta och nio på morgonen i rusningstrafiken, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.