Tommys grill slapp prickning

Tommys grill & pub får servera alkohol till 03.00 på natten.
Tommys grill & pub får servera alkohol till 03.00 på natten.
Tommys grill & pub i Åkersberga slipper en erinran för att en berusad gäst blivit våldsam inne på krogen. Förvaltningsrätten höll inte med kommunen.

I januari tog en kraftigt berusad man inne på krogen Tommys grill & pub i Åkersberga stryptag på en annan person. Det ledde till att Österåkers miljö- och hälsoskyddsnämnd i höstas gav krogen en erinran, den lindrigaste reprimanden för brott mot alkohollagen.

Nu har Förvaltningsrätten, dit krogen överklagat, upphävt kommunens beslut. Enligt rätten framgick inte hur länge mannen hade varit på krogen innan han blev berusad och inte heller om han visat tecken på berusning innan han blev våldsam.

Vid händelsen avvisades mannen av krogens ordningsvakter och hämtades sedan av polisen, enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Mycket stök vid krogen

Enligt polisen inträffade nio anmälningar om stök – däribland  misshandel och våldsamt ofredande – vid Tommys grill perioden 12 april 2015 – 12 april 2016.

Förvaltningsrätten skriver att ordningsproblemen är ”oroväckande”, men att det inte finns något i utredningen som visar att de beror på att krogen misskött sig. Tvärtom kan, enligt Österåkers kommun, en del stök inträffat då redan berusade personer nekats inträde till krogen.

2013 fick Tommys grill en erinran av kommunen för att det saknades en serveringsansvarig när kommunen inspekterade. 18 anmälningar om stök i anslutning till krogen hade då gjorts.