ANNONS

Årets lussekatt är en liten marodör från Tuna

Lussekatt katt felix
Den här tomten har ingen god jul efter att ha hamnat i munnen på Felix från Tuna.
Felix från Tuna är en liten marodör som ställer till med både det ena och det andra.
Men den lilla dunbollen kan inte rå för allt.
Därför förtjänar den godhjärtade kissen att uppmuntras med att bli utnämnd till Årets lussekatt i Botkyrka och Salem.
ANNONS

Katter i tröjor, katter med luvor och katter som alltid funnits där och firar sin sista jul med familjen. Till slut föll juryns val ändå på en liten missförstådd marodör från Tuna i Tumba.

Att han vid flertalet tillfällen hoppat husse i skrevet kan enligt matte Desiré bero på en medfödd missbildning i höften. Det har gett honom sämre balans, sämre reflexer och helt enkelt mer klumpig vilket husse är smärtsamt medveten om.

– Han har en tendens att nästan alltid råka skutta husse på skrevet mitt i natten.  En natt vaknade han och var tvungen att springa på toaletten och spy. Det har blivit värre med tiden eftersom Felix blivit större, säger Desiré.

Sacha

Sacha från Tullinge har funnits vid nioåriga Kevin, sjuåriga Robin och ettåriga Leons hela livet. Nu tror dock familjen att hans dagar är räknade, varför de vill uppmärksamma och hylla sin trotjänare. Foto: Privat

lussekatt

Björn från Tumba firar sin första jul och har enligt husse David redan upptäckt hur kul det är med julgranar oavsett storlek. Foto: Privat.

Frasse från Salem

Frasse från Salemstaden är en finsmakare som är van att servera sig själv från julbordet. Salemkissen är stor och kan sträcka upp tassen för att fånga både räkor och lax. En riktig rag doll enligt husse Yngve. Foto: Privat

ANNONS

Felix från Tuna härjar på natten

De missriktade hoppen kan komma när Felix och katten Cleo får lekfnatt nattetid. Felix brukar dessutom bjuda på gnälligt jamande på natten och när husse lämnat sängen snor Felix hans plats.

Tuna-marodören välter även blommor, äter husses mat, snor hundens säng och så här i juletid går Felix inte sällan loss på hushållets tomtar.

– Han gillar att tugga på dem, säger matten Desiré.

Hänger sig med klorna i folk

Trots att han kan vara riktigt jobbig för husse och kattvakter som han hänger sig i med klorna handlar allt egentligen bara om kärlek som träffar fel från Felix sida. Han älskar nämligen att bli buren och brukade sitta på axeln som en papegoja som kattunge. Enligt matte Desiré är Felix helt enkelt bara ”kissemissförstådd”.

Desiré

Desiré med Felix. Foto: Privat.

Helt utan högtravande motivering har Mitt i nu utsett Felix till Årets Lussekatt i Botkyrka och Salem.

– Jag blir så glad, säger Desiré.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.