Tonåringarna tog hand om Gunilla

Gunilla Wollfelt vill tacka de fantastiska tonåringarna.
Gunilla Wollfelt vill tacka de fantastiska tonåringarna.
Gunilla Wollfelt vill tacka de fantastiska tonåringarna.
Gunilla Wollfelt vill tacka de fantastiska tonåringarna.
I slutet av augusti slogs Gunilla omkull i svängdörren i Viksjö centrum. Som tur var fick hon hjälp att ta sig upp – av ett gäng tonåringar. De nöjde sig inte där utan höll henne sällskap och såg till att hon kom iväg till sjukhuset. Nu vill hon tacka "de fantastiska ungdomarna".

Dagens ungdomar är en samling riktiga vardagshjältar. I vart fall i Viksjö.

I slutet av augusti råkade Gunilla Wollfelt ut för en olycka på väg ut ur Viksjö centrum. Svängdörren slog i henne och hon flög omkull medan hennes rullator flög iväg. Som tur var kom en pojke och erbjöd sig att hjälpe henne upp.

– Han kan ha varit 14, 15 år. Jag sa är du säker på att du klarar det, jag får inte ramla en gång till. Han svara säkert jadå, säger Gunilla Wollfelt.

Fick ett krya på dig kort från ”Ungdomarna”

Pojken lyckades få upp henne och tillsammans med vännerna som var i samma ålder hjälpte de Gunilla in igen och så till att hon fick sätta sig.

– De såg till att jag inte var ensam en sekund!

Eftersom hon trillat tyckte ungdomarna att de borde ringa en ambulans men det tyckte inte Gunilla var nödvändigt. De frågade de ifall det fanns någon anhörig de kunde ringa. Det var bara ett problem: Gunillas mobil låg kvar på köksbordet.

– Där gör den ju ingen nytta sa killen. Men så lyckades de hitta numret till min son på internet och ringde efter honom.

Gunillas son jobbar i närheten hämtade henne och körde henne till Danderyds sjukhus. Väl framme visade en röntgen att hon fått en spricka i bäckenbenet som skulle få självläka.

Inte bara bus bland unga

Precis när sonen skulle gå för kvällen kom hon på att han borde ringa tillbaka numret hon ringde ifrån, så att ungdomarna fick veta att hon inte hade skadat sig allvarligt.

Några dagar senare kom sonen tillbaka med en oväntade hälsning.

– Det var ett kort där det stod ”Krya på dig från ungdomarna”. Och var och en av dem hade skrivit på!

Nu vill hon tacka var och en av dem: Julia, Sofia, Jonatan, Kasper, My, Vincent och Christoffer.

– De var helt enkelt fantastiska! Det skrivs så mycket om bus i tidningen men jag vill gärna att man ska framhålla när ungdomarna är så här empatiska, säger Gunilla Wollfelt.