ANNONS

22-åring åtalas för överfallsvåldtäkt på 13-årig flicka

Södertörns tingsrätt - silhuett
22-åringen erkänner brottet.
I april överfölls och våldtogs en 13-årig flicka i Länna i Huddinge. Tre dagar efter överfallet kunde polisen gripa en 22-åring man misstänkt för våldtäkten. Nu åtalas han och rättegång ska påbörjas i juli.
ANNONS

Det var den 25 april som en 13-årig flicka blev överfallen på väg till skolan. En maskerad man våldtog henne och flydde senare på moped.

Hon fick hjälp med att larma polisen och en stor sökinsats drog igång. Efter flera tips och spårsäkring fick man fram två tänkbara gärningsmän i polisens register.

Proverna skickades iväg till polisens forensiska centrum och de fick träff på den ena – en 22-åring man som tidigare dömts för att ha misshandlat en gravid kvinna med ett metallrör och för att ha onanerat utanför en skola.

Erkänner brott

Han har suttit häktad sedan den 30 april.

– Han erkänner brott och han är djupt ångerfull för vad han har ställt till för målsägaren och hennes anhöriga och familj. Därför har han också valt att erkänna den här gärningen och stå för det, sa 22-åringens advokat Simon Bergström till Mitt i tidigare.

Idag, den 25 juni, väcks åtalet mot 22-åringen gällande grov våldtäkt mot barn. Rättegången förväntas dra igång någon gång under juli.

ANNONS
ANNONS