ANNONS

Tonårskille ringde flicka 345 gånger – åtalas

16-åring åtalas för olaga förföljelse.
16-åring åtalas för olaga förföljelse.
Trots kontaktförbud så ska en 16-åring pojke från Bromma ha förföljt en jämnårig flicka. Till slut gick det så långt att han hotade att döda henne och hennes familj. Nu ska saken upp i rätten.
ANNONS

Såväl pojken och flickan är hemmahörande i Bromma och har haft kontakt bland annat genom skolan. Men det hela gick helt överstyr.

Under en månads tid i våras ringde 16-åringen 345 gånger till flickan, skickade meddelanden på Snapchat och sökte kontakt på Instagram, där han också skrev kränkande kommentarer till henne. 16-åringen har, enligt åtalet, dessutom flera gånger hotat att döda den jämnåriga flickan.

Stal flickans överfallslarm

För att slippa förföljelse skaffade flickan och hennes familj kontaktförbud som pojken bröt mot upprepade gånger. Enligt pojkens advokat Lars Hurtig så medger 16-åringen att han har brutit mot förbudet.

– Men han är inte riktigt överens om upprinnelsen till det och hur det ska bedömas rättsligt. Mycket mer än så vill jag inte säga med risk att föregripa prövningen, säger Lars Hurtig.

Under veckan ska ärendet upp i Solna tingsrätt. Foto: Stefan Källstigen.

16-åringen åtalas för olaga förföljelse men också för stöld efter att, enligt åtalet, ha stulit flickans preventivmedel, överfallslarm och nycklar. Han ska också ha försökt stoppa flickan från att anmäla händelserna som hon råkat ut för genom att hota att döda hennes familj. För det åtalas han för övergrepp i rättssak.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.