ANNONS

Bredängs- och Sätrapojkar åtalas för jackrån

Rånarna stämde träff med pojken vid Västertorps t-banestation.
Rånarna stämde träff med pojken vid Västertorps t-banestation.
I mars rånades och misshandlades en pojke i Västertorp, sedan han stämt träff med en person för att köpa en jacka.
Nu har två tonårspojkar åtalats.
ANNONS

Den 15 mars tog en tonårspojke ut 2 500 kronor från sitt konto. Han ville köpa en jacka och hade stämt träff med en okänd säljare vid Västertorps t-banestation, vid 7-tiden på kvällen

Men det blev ingen affär. I stället blev pojken misshandlad och tvingad att lämna tillbaka jackan han betalat för. Dessutom hotade rånarna att ta fram en kniv, om han inte gjorde som de sa.

Nu har de unga rånarna – en 19-åring från Sätra och en 17-åring från Bredäng – åtalats för rånet. Bevisningen består bland annat av material från övervakningsfilmer, telefoner och nättrafik. Övervakningsfilmen från biljetthallen i Västertorp visar både misshandeln och jackrånet. På en annan övervakningsfilm ses en av rånarna, enligt åklagaren, åka t-bana från Sätra till Västertorp.

Dessutom visar mobiltrafiken att de tre ungdomarna haft kontakt med varandra både dagarna före rånet och under samma dag. Meddelanden finns också sparade där rånoffret och en av rånarna stämmer träff i Västertorp för att genomföra affären.

Pojken fick både sårskador och smärta av misshandeln. Efter rånet varnade polisen ungdomar för att stämma träff med okända personer de fått kontakt med via nätet.

– Jag uppmanar unga personer att ta en förälder med sig om man ska köpa eller sälja något, sa Susan Friberg, operativ koordinator vid lokala polisområdet i Skärholmen.

 

ANNONS