”Hoppas världen blir mer jämställd”

Aida Sarr.
Aida Sarr.
Henrik Hedlund
Henrik Hedlund
Arnela Muiagic
Arnela Muiagic, Grimsta
Hassan Chahboun
Hassan Chahboun
I morgon, torsdag den 8 mars, är det Internationella kvinnodagen. Vi frågade Västerortsborna vad de gör för att världen ska bli mer jämställd.

Vad gör du för att världen ska bli mer jämställd?

Henrik Hedlund, Nälsta:

Henrik Hedlund, Nälsta

– Jag vet inte om jag tycker att jag har gjort något aktivt så där. Men hemma tycker jag att det är en självklarhet att man hjälps åt lika mycket. Och så tycker jag att det är väldigt jämställt här i Sverige om man jämför med många andra länder. Jag jobbar till exempel på ett schweiziskt bolag och där får inte tjejerna chefspositioner. Hade jag kunnat skulle jag ändra på det, nu blir det mer att jag pratar med tjejerna och försöker peppa dem.

– Om man ser till året som gått är naturligtvis Me too en viktig händelse. Jag vet inte så där väldigt mycket om den men visst kan jag säga att det är något väldigt betydelse fullt som hänt.

Aida Sarr, Vällingby:

– Jag försöker tänka på att alla människor är lika mycket värda. I vår skola tog killarna stor plats i fyran och femman men nu har tjejerna också börjat ta plats. Det är inte alltid som det uppskattas. Jag hoppas verkligen att världen kommer att bli mer och mer jämställd, men jag tror inte att vi någonsin kommer att bli helt jämställda. Det kommer alltid finnas några som trycker ner andra.

Arnela Muiagic, Grimsta:Arnela Muiagic

Arnela Muiagic, Grimsta

– Det var en svår fråga. Vi hjälps åt med saker hemma. Vi är ett bra team, och man behöver inte säga till den andra vad den ska göra.

Hassan Chahboun, Abrahamsberg:

Hassan Chahboun, Abrahamsberg

– Jag lagar mat. Eller, jag handlar, lagar mat och diskar. Nu är det på tapeten, och jag måste göra det, annars blir det katastrof hemma.