ANNONS

Toppbetyg för hjärtsjukvården på Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus
Om man råkar ut för en hjärtinfarkt är det här man vill få hjälp.
Danderyds sjukhus har en av Sveriges bästa hjärtsjukvård. Sjukhuset placerar sig tvåa bland landets sjukhus i årets rankning.
ANNONS

Varje år rankar Swedeheart de bästa sjukhusen i landet när det gäller att ta hand om akuta hjärtinfarkter, det har de gjort i 14 år.

I rankningen ingår även hur sjukhusen har vårdat hjärtpatienter upp till ett år efter infarkten.

Danderyd når toppbetyg i årets rankning och fick 8 av 10 möjliga poäng.

Detta placerar Danderyds sjukhus på en delad andraplats i riket tillsammans med Sunderbyn, Södersjukhuset, Umeå och Västerås.

– Vi har haft en jämn och hög kvalitet de senaste fem åren vilket först och främst beror på kompetenta, pålästa och dedikerade medarbetare som är väl insatta i så väl nationella som internationella riktlinjer för modern hjärtinfarktvård, säger överläkare Claes Hofman-Bang på Hjärtkliniken på Danderyds sjukhus i ett pressmeddelande.

Sollefteå bäst

Vilket sjukhus kom etta då? Det gjorde Sollefteå sjukhus som fick hela 9 av 10 poäng.

Danderyd har alltid placerat sig i toppen av denna rankning. Mycket beroende på digitalisering och strukturerad vårddata. Professor Tomas Jernberg som är verksam på Danderyds sjukhus och ordförande för Swedeheart.

– Tack vare de digitala möjligheterna att samla in data och på det sätt vi skapar strukturerad vårddata får vi på Danderyds sjukhus stora kunskapsbanker inom hjärt-kärlområdet, där vi kan lära oss mycket nytt utifrån den vård vi bedriver idag, säger han.

Här är nya akutmottagningen på Danderyds sjukhus: ”Ett lyft”

ANNONS

ANNONS