ANNONS

Toppkock öppnar krog i nya Nationalmuseum

Fredrik Eriksson in action på Långbro värdshus. (arkivbild)
Fredrik Eriksson in action på Långbro värdshus. (arkivbild)
Nu är det klart att det blir den rutinerade kändiskocken Fredrik Eriksson som ska stå för maten när Nationalmuseum öppnar efter renoveringen.
ANNONS

– Jag ser det som ett ansvar. Det är ett fantastiskt hus som blir ännu bättre efter renovering. Vi är jätteglada att vi fick uppdraget och känner att har de kunskaper som krävs. Det är ju allt från skolklasser till absoluta vip-gäster, säger han.

Fredrik Eriksson har en lång meritlista. 1987 blev han Årets kock och sedan 2005 är han juryordförande för tävlingen. Han syns ofta i teve och driver i dag restaurangerna Långbro Värdshus i Älvsjö och Asplunds i Solna, krogar med relativt folkligt anslag.

– Vi är vana vid en bred publik. Grunden ska ligga i det svenska köket med vissa influenser från Asien, Italien och Frankrike. Det blir mycket grönsaker, medvetet och hållbart. Och stor bredd. Vid samma bord ska man kunna äta en nykokt hummer och raggmunk.

Det renoverade museet slår upp portarna 2018 och restaurangen ska ligga i entréplanet i det hörn som vetter åt Lydmar. Gästerna får precis som på Operakällaren och Grand utsikt över Slottet och Strömmen.

– Total blir det runt 250 stolar uppdelat på restaurang, bistro och kafé. Den stora matsalen får 140 platser.

Han hoppas också kunna hålla öppet både tidigare och senare än museet.

– Du behöver ju inte vara museibesökare för att gå dit. Så småningom vill vi gärna ha frukostar och även ha öppet efter att museet stängt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.