Planer på toppmodern biograf i Skärholmen

Skärholmens centrum siktar på en ny biograf med det senaste i teknikväg.
Skärholmens centrum siktar på en ny biograf med det senaste i teknikväg.
Bostäder, handel, bibliotek – och en biograf.
Det är galleriaägaren Citycons vision för Liljeholmen.
Även i Skärholmen har centrumägaren biografplaner.

– Det finns ett intresse från flera biografoperatörer att förläggas i Liljeholmen, säger Martin Kjellman, affärsområdeschef på Citycon.

Biografen ingår i Citycons och stadens planer på att överdäcka tunnelbanespåren och bygga ett stort antal bostäder och lokaler för handel, kontor och nöje. Även ett bibliotek finns med i visionen.

– Vi arbetar med kommunen med att starta upp en detaljplan, säger Martin Kjellman.

Diskuterats i snart två decennier

Idén om en biograf i Liljeholmen är inte ny. Redan i början av 2000-talet diskuterades en sådan, och dåvarande biooperatören Sandrews Metronome fick en markanvisning för projektet.

På nätet finns fortfarande gamla arkitektritningar som visar hur ett ”biopalats” med sju biosalonger skulle kunna byggas vid Liljeholmstorget.

Planerar bio utanför foodcourten

Även i Skärholmen är centrumägaren Grosvenor Europe intresserad av en biograf. Detta i samband med centrumets satsning på mat och upplevelser. Det framkom nyligen i en artikel i Fastighetsvärlden.

– Det pågår förhandlingar. Samtidigt som arbetet med en ny detaljplan så arbetar vi med möjligheten att bygga en bioanläggning vid torget utanför foodcouten. Men det måste bli en bra bio, med det senaste i teknikväg, säger Carl Strufve, vd, till Fastighetsvärlden.

Mitt i söderort har sökt Carl Strufve för en kommentar.