ANNONS

Toppstudenter utvalda till projekt i Kina

Felix Wideroth och Matilda Söderholm från Bromma ska besöka företag i Kina.
Felix Wideroth och Matilda Söderholm från Bromma ska besöka företag i Kina.
Matilda Söderholm är uppväxt i Södra Ängby i Bromma.
Matilda Söderholm är uppväxt i Södra Ängby i Bromma.
Felix Wideroth pluggar juridik på Uppsala universitet.
Felix Wideroth pluggar juridik på Uppsala universitet.
Studenterna Felix Wideroth och Matilda Söderholm har blivit utvalda till det prestigefulla programmet Explore China. De ska åka till Kina och besöka storföretag som kinesiska motsvarigheten till Google och Uber.
ANNONS

Felix Wideroth och Matilda Söderholm från Bromma är två av de 16 studenter som bland 800 sökande valts ut att delta i programmet Explore China.

På söndag åker de till Kina för att inspireras och lära av några av världens mest innovationsrika företag. Syftet med programmet är att unga svenska studenter ska få inspiration och ökad kunskap om företagande och innovation från såväl världsledande företag som lokala entreprenörer i Kina.

Felix, 25, är uppväxt i Nockeby och pluggar just nu juridik på Uppsala universitet. Han hade svårt att sitta still när han fick veta att han fick en plats på resan.

– Jag blev superglad och kunde inte sitta still på en timme. Det här är en fantastisk möjlighet att få åka och träffa Kinas största företag.

Felix hoppas att han kommer lära sig mycket om den kinesiska affärskulturen.

– Jag ser fram emot att få lära mig om den kinesiska affärskulturen och kulturen i övrigt. Den är ju annorlunda från vår västerländska kultur. Det ska bli roligt få ta del av vad som faktiskt är världens största tillväxt marknad just nu.

Studiebesök på kinesiska google

Under två veckor ska deltagarna besöka företag och entreprenörer i Shenzhen, Peking och Shanghai. Matilda Söderholm, 25, från Södra Ängby ser fram emot att besöka Kinas motsvarighet till Google och Uber.

– Jag studerar mjukvaruutveckling och har läst på om de här företagen, Baidu och Didi. De ska bli kul att se de här stora företagen in action.

Matilda Söderholm studerar på Linköpings universitet och pluggar till civilingenjör med en informationsteknologi inriktning. Förutom att studera håller hon på att skapa en app tillsammans med en kompis.

ANNONS

– Vi håller på att skapa en boknings-app där man bland annat ska kunna boka tvättid.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.