Fest på torget – En smak av Spånga

Många besökare i Spånga centrum under eventet En smak av Spånga 2016.
Många besökare i Spånga centrum under eventet En smak av Spånga 2016.
Med smak av Spånga bjuder på smaksensationer, mingel, musik, modevisning och eldig underhållning.
– Vi vill upprepa succén från förra året och ber till vädergudarna, säger Jan Westerberg, sekreterare i Spånga företagareförening och restaurangchef på Baan Thai.

På lördag förväntas spångaborna och andra intresserade komma till eventet Med smak av Spånga, som hålls i Spånga centrum den 9:e september mellan klockan 14.00-22.00.

– Förra året var riktigt lyckat. Vi hade besökare från när vi öppnade till stängning. Vi hoppas på liknande besökssiffror som då, cirka 3 000 personer eller fler. Men det är klart allt beror på vädret, vi får be till vädergudarna, säger Jan Westerberg, sekreterare i Spånga företagareförening och restaurangchef på Baan Thai.

Fler ska få smak för Spånga

Företagarföreningen i Spånga centrum arrangerar Med smak av Spånga för att flera ska få möjlighet att få smak för vad restauranger, livsmedelsbutiker och modebutiker i Spånga centrum har att erbjuda. Bland annat kommer det att finnas ett tält på torget med bar som erbjuder mat, öl och vin samt underhållning. Caledonian Inn står får alkoholtillståndet och vid baren/uteserveringen kommer trubaduren Mattias Westrup och en DJ, Håkan Strömbäck, spela under kvällen.

– Vi säljer också vår nyproducerade Spånga lager som gjorts i samarbete med Skellefteå bryggeri. Vi var nio stycken som åkte till bryggeriet för att arbeta fram vår lokala lager. Paul Petrik på Caledonian Inn, Ölkonsult och Per Lundmark, Bryggmästare på Skellefteå bryggeri, har utvecklat ölet. Det är bryggt på tjeckiskt vis, men har såklart en speciell spångakaraktär, säger Jan Westerberg.

”Det är bryggt på tjeckiskt vis, men har såklart en speciell spångakaraktär”

Både restauranger och övriga företagare i Spånga centrum samarbetar. Modebutiken Fuchsia fashion arrangerar en modevisning och förutom kläder, visas håruppsättningar från Spångafrisören Rinkeby Dam & Herrfrisering och mannekängernas naglar fixas av Salong Fyran.

– En annan sak är vår eldshow som hålls vid 21.00, när mörkret lagt sig. Det är Doms Fireshow som kommer att bjuda på en sprakande show, det får ni inte missa. Förra årets Med smak av Spånga blev otroligt uppskattat. Nu hoppas vi kunna återupprepa succén, säger Jan Westerberg.

Fakta

Med smak av Spånga

Arrangör: Spånga företagareförening

Var:  Spånga centrum

När: Lördag den 9:e september 2017 kl. 14.00-22.00

Vad: Modevisning 30 min, 16.00 & 18.00

Bartält med mat, öl och vin

Trubadur Mattias Westrup

DJ Håkan Strömbäck

Doms Fireshow 21.00