Torsvik får italiensk bistro

Flera restauranger slår upp portarna på Lidingö i höst. I slutet av augusti är det dags för den bistroinspirerade Grill Bruno att öppna i Lidingö galleria.

Den 31 augusti öppnar ägarna till restaurang Bryggan Gåshaga och Långängens gård ny restaurang i Lidingö galleria i Torsvik. Konceptet är att erbjuda ett ”hål i väggen” i italiensk bistrostil.

– Vi startar för att vi har märkt att det har saknats ett komplement till sushi och pizzarestauranger på Lidingö. Vi vill erbjuda lite roligare vardagsmat, som är billig men av hög kvalitet, säger Patrik Gadelius.

Alexander Lanefelt och Petter Lundquist hör också till gänget bakom nysatsningen. De vill locka en bred publik.

– Vi vill att alla som vill äta mat ska komma hit. Barnfamiljer kan till exempel äta här och gå och hyra film efteråt i gallerian, säger Alexander Lanefelt.

För att få det att gå ihop satsar de på snabb försäljning och mat i tre olika prislägen.

– Man kan äta här, ta med eller köpa här och laga hemma. Det blir billigare att köpa en entrecote med tillbehör här än i butik, säger Patrik Gadelius.

Han tror inte att det blir något problem att locka folk.

– Vi vill verkligen leverera kvalitet, så vår oro är snarare att det kommer så många att vi inte hinner med.

Utöver några bås i restaurangen, en bar och en fikadel finns det 30 sittplatser i gången som delas med nya sushirestaurangen Miyabi, som rustas upp inför öppningsdatumet den 31 augusti. Samtidigt utökas sushimenyn med thaimat och japanska rätter. Dessutom öppnas ytterligare en Miyabi, i Lidingö centrum.

Flera andra kaféer och restauranger har nyligen slagit upp sina portar på ön. I våras öppnade Pizzeria Toscana i Larsberg. Fisk- affären Firren har öppnat en lunch-avdelning och ett kafé har nyligen öppnat på Näset. Under sommaren har också kyrkoförsamlingen drivit kaféet Kaffestugan på Kyrk­allén, som även har öppet nästa sommar.

Men trots det tror inte Grill Brunos Patrik Gadelius att det rör sig om någon restaurangboom.

– Nej, jag tror att vi snarare fyller igen hålen på det utbud som inte funnits tidigare. Medelprisklassen har inte funnits till exempel.

Han skulle gärna se att det öppnar fler krogar runt om på Lidingö.

– Just nu finns det ingen konkurrens, vi konkurrerar unisont mot utbudet av krogar inne i stan. Ju fler vi är på Lidingö, desto större konkurrenter blir vi till city, säger Patrik Gadelius.

Alexander Lanefelt, Petter Lundquist och Patrik Gadelius är gänget bakom den nya italienska bistron Grill Bruno.

Vad tycker du om restaurangutbudet på Lidingö?

Maria Gallego, Näset: ”Det är ganska bra. Jag skulle gärna se fler sjönära restauranger och mer mat från olika delar av världen, till exempel libanesiskt. Nu finns det pizzaställen överallt.

Göran Häger, Skärsätra:

”Jag tycker att det är bra variation, det finns restauranger på gångavstånd, så jag är nöjd.

Margareta Gille, Sticklinge: ”Utbudet är väl ganska dåligt. Jag skulle gärna se fler restauranger med mer vettiga priser och kanske lite lättare mat, som skaldjursrestauranger.

Fabricio Viscardi, Sticklinge: ”Jag är själv kock och jag tycker inte att det finns så många middagsställen att välja på, så oftast äter jag inne i stan. Jag skulle gärna se mer traditionell husmanskost.