ANNONS

Tjänsteman: Jag påtalade att eken var dålig

Träd föll på förskola i Sollentuna
Trädet föll mitt på förskolans gård.
I måndags föll ett träd på förskolan I Ur och Skur Grodans gård. Kommunen ska ha känt till det dåliga trädet redan i vintras och påtalat detta för förskolan.
Men förskolechef Ann Lundqvist hävdar att detta inte stämmer.
ANNONS

Det var i måndags som ett träd föll på förskolan I Ur och Skur Grodans gård. Inga barn befann sig på platsen, men bilder visar hur det stora trädet har landat rakt framför ingången.

Hade barn eller personal varit på plats hade det kunnat få förödande konsekvenser.

Ska ha varit känt hos kommunen

Sollentuna kommun ska ha känt till att trädet var dåligt redan i vintras. Men det är inte kommunen som äger marken, och den tjänsteman som Mitt i pratar med menar att hen därför påtalade problemet för förskolan.

Men förskolechefen Ann Lundqvist menar att hon aldrig fått den här informationen.

– Jag har inte fått någon sån information om att eken skulle vara dålig. Däremot har det funnits ett annat träd som var dåligt, som togs bort. Finns det risk att någon skulle komma till skada är det självklart att vi vidtar åtgärder.

Oroliga föräldrar har även hört av sig och vittnat om andra brister i säkerheten på förskolans gård. Vad är din kommentar på detta?

– Det är en naturtomt med träd, sten och ojämn terräng och man kan inte tillrättalägga säkerheten till hundra procent – det går inte. Med jämna mellanrum går jag tillsammans med skyddsombudet igenom en yttre och en inre säkerhetskontroll. Då kollar vi över gården och vilka brister som bör åtgärdas. Självklart kan det finnas föräldrar som har åsikter om säkerheten, men vi följer reglerna och vidtar åtgärder när det behövs.

Ann Lundqvist vill samtidigt betona att förskolan uppmuntrar föräldrar att komma med synpunkter.

ANNONS

Kommer ske en inventering

Enligt Ann Lundqvist kommer det ske en inventering av resterande träd kommande veckorna.

Mitt i har vid flertalet tillfällen försökt kontakta ansvariga hos markägaren, det kommunala bolaget Sollentunahem, utan att ha fått svar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.