Träden fälls för cykelbron till Södertälje

Karlskronaviken. Trädfällning inför bygget av bland annat cykelbron.
Karlskronaviken. Trädfällning inför bygget av bland annat cykelbron.
Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande i Salem var med vid invigningen.
Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande i Salem var med vid invigningen.
Bygget av cykelbron mellan Salem och Södertälje var tvunget att börja i år för att få stöd av statliga pengar. Och i måndags satte kommunen fart med trädfällning i Karlskronaviken.

Bygget av cykelbron över Dånviken mellan Salem och Södertälje var tvunget att börja i år för att få stöd av statliga pengar. Och i måndags satte kommunen fart med trädfällning i Karlskronaviken. Efter trädfällningen väntar stubbrytning. Efter sommaren nästa år beräknas arbetet komma igång på allvar. Cykelbron till Söderälje blir enligt salem.se del av det regionala cykelvägnätet.

Cykelbro på g mellan Salem och Södertälje i Karlskronaviken.

Här ska det bli cykelbro. Södertälje kommun ska bygga cykelväg från sitt håll.

Arbetet i Karlskronaviken innebär inte bara bygget av cykelbron utan också anslutande cykelvägar och bilvägar och nedläggning av kommunala vatten- och avloppsrör.

Lennart Kalderén fick såga träd istället för att gräva eller klippa band den här gången.

I juni ska annars ett cykelgarage för 115 cyklar stå klart i Rönninge centrum, vilket är tänkt att avlasta pendlingsparkeringarna. Längs fasaden kommer det finnas en så kallad cykelverkstad med bland annat automatisk cykelpump, slang för cykeltvätt och verktyg för enklare reparationer.

I budgeten för 2018-2021 har kommunen avsatt pengar för bygget av en cykelväg mellan Rönninge och välkomstmonumentet vid infarten till Salem.