ANNONS

Träden fälls för cykelbron till Södertälje

Karlskronaviken. Trädfällning inför bygget av bland annat cykelbron.
Karlskronaviken. Trädfällning inför bygget av bland annat cykelbron.
Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande i Salem var med vid invigningen.
Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande i Salem var med vid invigningen.
Bygget av cykelbron mellan Salem och Södertälje var tvunget att börja i år för att få stöd av statliga pengar. Och i måndags satte kommunen fart med trädfällning i Karlskronaviken.
ANNONS

Bygget av cykelbron över Dånviken mellan Salem och Södertälje var tvunget att börja i år för att få stöd av statliga pengar. Och i måndags satte kommunen fart med trädfällning i Karlskronaviken. Efter trädfällningen väntar stubbrytning. Efter sommaren nästa år beräknas arbetet komma igång på allvar. Cykelbron till Söderälje blir enligt salem.se del av det regionala cykelvägnätet.

Cykelbro på g mellan Salem och Södertälje i Karlskronaviken.

Här ska det bli cykelbro. Södertälje kommun ska bygga cykelväg från sitt håll.

Arbetet i Karlskronaviken innebär inte bara bygget av cykelbron utan också anslutande cykelvägar och bilvägar och nedläggning av kommunala vatten- och avloppsrör.

Lennart Kalderén fick såga träd istället för att gräva eller klippa band den här gången.

I juni ska annars ett cykelgarage för 115 cyklar stå klart i Rönninge centrum, vilket är tänkt att avlasta pendlingsparkeringarna. Längs fasaden kommer det finnas en så kallad cykelverkstad med bland annat automatisk cykelpump, slang för cykeltvätt och verktyg för enklare reparationer.

ANNONS

I budgeten för 2018-2021 har kommunen avsatt pengar för bygget av en cykelväg mellan Rönninge och välkomstmonumentet vid infarten till Salem.