Välj ditt område
Susanne Ferrer Graham och Alexis Ferrer. Rönninge Musikfest.
Susanne och Alexis bjuder upp till dans.

Fest i trädgården hela veckan

Nyheter Rönninge Musikfest utlovar både Kubafest, konserter och allsång i helgen. Men för barn är det aktiviteter redan nu.

På lördag börjar Rönninge Musikfest med kubansk mat, dans, konst och livemusik. Bakom arrangemanget i Grafikpunktens trädgård står paret Alexis Ferrer och Susanne Ferrer Graham. Den förstnämnde kommer ifrån Kuba.

– Det känns både nervöst och kul. Det här är det största vi gjort sedan vi flyttade hit. Jag vill att det ska bli perfekt och att alla ska vara nöjda, säger Alexis Ferrer.

Han fortsätter:

– Intresset är stort. Det är väldigt många som känner till att det ska bli fest nu, till skillnad från förra året, och vi har över 800 intresserade för evenemanget på Facebook. Det kommer folk från Nynäshamn, Strängnäs och Uppsala. Det här är ett annorlunda arrangemang, säger han.

På söndagen fortsätter festen, men då med konserter av Ulrika Bergdahl, Elin Lundberg och allsång av Rickard Broberg med gäster.

Barn har anledning att ta sikte på trädgården redan måndag – torsdag den här veckan. Då arrangerar kulturpedagogen Camilla Olsson Sommarkul i Salem med massor av aktiviteter. Bland annat

är det salsa-kurs varje dag för nybörjare, trumspel på kubanskt vis, pingis, basket, kreativ verkstad, blomsterbindning och jonglering. 

Kulturpedagogen Camilla Olsson leder Sommarkul i Salem.

Kulturpedagogen Camilla Olsson leder Sommarkul i Salem.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Trafik

Krock vid Barkarby skapade köer – tre skadade

Nyheter

Nu ryker glasskioskerna i Kungsträdgården

Nyheter

Begränsad Kårstalinjetrafik från nystarten

Nyheter

Lotta Edholm (L):”Låt staden betala vakterna”

Nyheter

16-åring häktad för skjutning på HVB-hem

Nyheter

Sista chansen att tycka till om nya city