ANNONS

30-årig tradition under ny ledning

Djursholms kapell
Djursholms kapell
Kapellkören i Djursholm repeterar inför vårkonserten med ny sångledare. Den över 30-åriga kören har även breddat med en manskör som har anor från 1800-talet genom Alice Tegnér.
ANNONS

Kapellkören stämmer stämbanden inför den årliga vårkonserten i Djursholms kapell. Den hålls lördagen den 13 maj i kapellet och har varit ett återkommande event i över 30 år. Nu gör de det för första gången under ledning av den nya körledaren, Cecilia von Heijne som tagit över taktpinnen efter bägge sina föräldrar som pensionerade sig vid årsskiftet.

Cecilia von Heijne är sopran och sångpedagog och leder kapellkören som tränar varje tisdag. Den består av ett 40-tal sångare från Djursholm och Danderyd men även från Täby och Stockholm. Numer har även en manskör startat med nästan alla basar och tenorer som sjunger i kören.

– Vi arbetar med att få den rätta lyriska klangen i stämmorna. Det är många duktiga sångare men det räcker inte med att sjunga rätt toner, det måste låta rätt också, säger Cecilia von Heijne.

Cecilia von Heijne menar att det alltid finns plats för fler.

– Vi välkomnar alltid nya sångare med körvana, just nu är tenorer extra välkomna. Alla intresserade får provsjunga med mig men helst skall man ha tidigare erfarenhet av körsång då vi inte är någon bra nybörjarkör. Det är också nödvändigt att man kan läsa eller åtminstone förstå noter, säger Cecilia von Heijne.

Vårkonserten, Sköna maj, välkommen!,  äger rum i Djursholms kapell lördagen den 13 maj klockan 16.00.

 

ANNONS