Trädkaos i Bromma efter stormen

Pojke beskådar ett enormt träd som blåst ner och lagt sig rakt över Alviksvägen i Bromma
Joel, 7, hörde en smäll ute på gatan. Det skulle visa sig att ett enormt träd blåst omkull och lagt sig över vägen.
Nedblåst träd på Alviksvägen i Bromma.
Nedblåst träd på Alviksvägen i Bromma.
Snökaos och stormbyar.
Vädrets makter fortsätter att orsaka problem för Brommaborna. I helgen blåste ett enormt träd omkull på Alviksvägen och orsakade stopp i trafiken.
– Det är bara ren tur att ingen kom till skada, säger Brommabon Tomas Carrfors.

Söndagens hårda vindar orsakade förödelse på flera håll i Bromma när stora träd blåste omkull.

Tomas Carrfors, boende vid Alviksvägen, var en av de Brommabor som fick sig ett oväntat uppvaknande på adventsförmiddagen.

– Min sambos sjuårige son, Joel, reagerade på något ljud utomhus så vi sprang ut och kollade. Då möttes vi av ett enormt träd som hade lagt sig tvärs över vägen, säger han.

Trädet hade fallit precis intill en busskur och missat ett närliggande flerbostadshus med några meter. Ingen person kom till skada. Men det var bara slumpen som avgjorde den saken, menar Tomas.

– Nu föll ju trädet på en söndag när förhållandevis få människor rör sig där. Hade det hänt i dag, med cyklister på väg till jobbet och fullt med bilar, så hade läget nog varit ett helt annat, säger han.

Det var inte bara Alviksvägen som fick oväntat trädbesök under söndagen. På Gustav III:s väg lade sig en tall över vägen mitt på ett övergångsställe.

Anders Salomonsson, parkingenjör på Bromma stadsförvaltning, menar att staden gör vad de kan för att förhindra olyckor med nedblåsta träd, men påpekar samtidigt att den senaste tidens hårda väder försvårat riskbedömningen rejält.

– Det är alltid klurigt med träd eftersom det är ett levande material. Snökaoset för några veckor sedan skapade en stor belastning på många träd som tidigare bedömts som friska, och nu knäcks de i vinden. Tyvärr är det omöjligt för oss att förutse sådant, säger han.