Alla vill träffa de ulliga bääbisarna – men vad ska de heta?

Många vill se de nyfödda lammen på parkleken Gulsippan.
Många vill se de nyfödda lammen på parkleken Gulsippan.
Lagom till påsklovet har parkleken Gulsippan i Hässelby fått en ny attraktion, eller rättare sagt två.
De är små och ulliga - och du kan hjälpa till att ge dem deras namn.

Det har varit några välsignade dagar i parkleken Gulsippan. I torsdags födde tackan Ebba ett välskapt bagglamm, mörkt i pälsen med vit kalufs och nyfiken blick.

Och så i lördags kom nästa lyckliga tilldragelse när även tackan Älva lammade. Den här gången begåvades parkleken med ett tjejlamm, betydligt ljusare i pälsen än den första lammungen och väldigt energiskt.

– Hon är faktiskt lite starkare än det andra lammet, säger Emma Heinonen, som är timanställd på parkleken och tar hand om djuren.

Bara två dagar gammal, men redan ute och springer. Tackan Älva har koll på sin nyfödda. Foto: Anders Göransson

Som för att bevisa det tar det lilla lammet, bara två dagar gammalt, några ystra skutt rakt upp i luften innan det på inte helt stadiga ben springer tillbaka till sin mamma.

Bägge lammen går redan ute i hagen tillsammans med tackorna, medan baggen Kurt – far till bägge lammen – håller ett vakande öga över hela sällskapet.

Eftersom påsklovet har börjat är det fler besökare än vanligt i parkleken, både barngrupper från förskolor och barnfamiljer.

– Speciellt nu när vi fått lamm vill alla komma hit och se dem, säger Emma.

Gulsippans nya bagglamm är svart med vit kalufs. Foto: Anders Göransson

Men lamm behöver namn, och du kan hjälpa till. Förslag kan läggas i en särskild låda som kommer att sättas upp i parkleken. Men det finns en begränsning: namnen ska vara på temat bakelser. Det har barnen i parklekens djurklubb bestämt. Det är också djurklubben som har sista ordet när namnen väljs ut bland alla förslag.

– Vi tycker det ska vara så, de gör ju ett så fint jobb med djuren, säger Emma.

Baggen Kurt är far till alla lammen. Foto: Anders Göransson