Silvana Imam träffar skolelever i Vallentuna

Silvana Imam, rappare
Silvana Imam gästar Vallentuna för att prata med ungdomar om dokumentären om hennes själv.
Skolelever från Vallentuna bjuds på biovisning av dokumentären om hiphop-stjärnan Silvana Imamns liv och musikaliska resa. När filmen är slut kommer hon även personligen att närvara och samtala med ungdomarna om filmen.

Tisdagen den 26 oktober visas dokumentären ”Silvana– Väck mig när ni vaknat” på Tuna bio i Vallentuna. I fokus står stjärnartisten Silvana Imam vars liv porträtteras av regissörerna Olivia Kastebring, Mika Gustafson och Christina Tsiobanelis.

Vallentunas skolungdomar är inbjudna att se filmen och efteråt få en pratstund med Silvana och två av filmmakarna.

Filmen skildrar Silvanas resa att slå igenom som artist och vilka förväntningar hon lägger på sig själv att vara en förebild för andra. Publiken ges en unik möjlighet att på nära håll följa Silvana i hennes motgångar och framgångar.

Lyfta samtal om synen på kärlek

Filmen utlovas innehålla en hel del kärlek som förhoppningsvis kan väcka diskussion kring könsroller och samkönade relationer.

– När vi startade filmen hade vi en dröm om att vår film skulle visas för skolor och nå ut till så många ungdomar som möjligt, då vi tror den är en viktigt film som kan påverka och väcka bra diskussioner. Det är fantastiskt att få göra detta i Vallentuna då jag själv är uppväxt här och skulle vilja bidra med något, säger Olivia Kastebring.

Arrangören bakom filmvisningen är Kultur Vallentuna och Vallentuna Fritid.