ANNONS

Träffpunkt för hemlösa ska öppna i Upplands Väsby

hemlöshet man pengar mugg hemlös
När och var verksamheten öppnar är ännu inte bestämt.
En träffpunkt för hemlösa och personer med psykiska problem planeras att öppna i Upplands Väsby. Utöver att hålla aktiviteter för dessa personer är det också ett sätt att nå de som social- och omsorgskontoret har haft svårt att nå.
ANNONS

Träffpunkten kommer att öppna på en provperiod om ett år. Verksamheten kommer ske i kommunens regi via Väsby stöd och omsorg och de kommer i sin tur samverka med en rad olika föreningar och organisationer.

– Det känns väldigt bra att dra igång en verksamhet där vi kan ge stöd och trygghet åt de mest utsatta. Vi vet i dagsläget inte hur stor målgruppen är. Syftet är att få igång en verksamhet samtidigt som vi kan kartlägga målgruppen och få en uppfattning om behovet, säger socialchef Magnus Lublin i ett pressmeddelande från kommunen.

Ska nå fler

Genom träffpunkten ska dessa personer enligt kommunen ges möjlighet till gemenskap och aktiviteter utan att bli beviljade bistånd. En målsättning är att social- och omsorgskontoret ska nå fler personer som kan ha behov av kontakt med kommunen men som inte aktivt sökt det.

Kommunalrådet Margareta Hamark (L) säger i pressmeddelandet att hon är glad att det här beslutet har tagits.

– Hemlösa och personer med psykisk ohälsa är utsatta och har under de senaste åren inte fått tillräckligt stöd. Projektet vi startar ska samverka med de fina civila initiativ vi har i Väsby, säger hon

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.