P-automater i Kungsängen avstängda

Parkeringsautomaterna vid Kungsängens station är ur funktion.
Parkeringsautomaterna vid Kungsängens station är ur funktion.
Upplands-Bro kommun måste beställa nya parkeringsautomater efter ett tekniskt fel. Under tiden får alla parkera gratis.

En dryg månad efter att de nya parkeringsautomaterna togs i bruk vid Kungsängen stations infartsparkering har kommunen fått trä sopsäckar över automaterna och meddela att de är ur funktion.

På parkeringen finns det fyra betalningsautomater där två är till för att registrera sitt SL-kort eftersom pendlare parkerar gratis. En av dem fick ett tekniskt fel så att det var omöjligt att registrera kortet.

– Då blev det för långa köer till automaten som fungerade och människor missade sina tåg. Nu har vi beställt in två nya och ska fixa den som är trasig. Under tiden är det avgiftsfri parkering, säger Therese Eriksson på tekniska avdelningen på Upplands-Bro kommun.

Det kommer alltså bli fyra automater som tar SL-kort när allt är åtgärdat. Leveransen av de nya automaterna väntas ta omkring en månad.

– Vi har gjort en beställning, sen kan de inte säga exakt hur lång leveranstid det är på grejerna. Vi kommer att gå ut med information i god tid på kommunens hemsida innan vi öppnar upp igen, säger Therese Eriksson.