Nya besked: E18 stängs av under påskveckan

Man väljer att flytta på rivningen av bron.
Man väljer att flytta på rivningen av bron.
Tanken var att E18 vid Roslags Näsby skulle ledas om nästa helg, men Trafikverket väljer att skjuta på avstängningen till den 6 april då man befarade för mycket trafikkaos.

Bron över E-18 vid Roslags Näsby ska rivas och tanken var att motorvägen skulle stängas av under nästa helg, men nu blir det ändrade planer.

– Den nya planerade avstängningen kommer att ske fredagen den 6 april klockan 21.00 fram till klockan 06:00 den 8 april, säger projektchefen Magnus Nissar på Täby kommun.

Orsaken till framflyttningen är att Trafikverket befarade att trafiken skulle bli för tung under nästa helg, med tanke på löning. Därför valde man att lägga rivningen i slutet på påskveckan då man misstänker att många är borta på semester. Under förra avstängningen i januari blev det ändå stora köer under söndagen då gjutningen av den nya bron drog ut på tiden.

– Det var så hemskt kallt då vilket innebar att gjutningsarbetet tog längre tid. Men nu handlar det om en rivning av den gamla bron så det ska behöva dra ut på tiden, säger Magnus Nissar.

Nästa gjutning kommer att ske någon gång framåt sommaren.