Bil körde in i mitträcke

Halkan håller i sig på mindre vägar.
Halkan håller i sig på mindre vägar.
28 trafikolyckor var det i Stockholms län i helgen. En bil körde in i mitträcket i Sollentuna.

Halkan håller i sig. I samband med helgens snöfall inträffade flera trafikolyckor främst i norra delarna av länet. Inom loppet av tre timmar skedde tio singelolyckor.

– Det var mycket olyckor under söndagen i norra delen, mest upp mot Roslagen men Danderyd också. Det kyler ner snabbare norr om staden än söder, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisens mediecenter.

I Sollentuna skedde en trafikolycka runt 8.30-tiden vid E4:an i norrgående riktning mellan Tureberg och Häggvik. Där tappade en bil fäste, snurrade runt på vägen och körde in i mitträcket. Föraren fördes till Danderyds sjukhus med ambulans. Ingen misstanke om brott finns. Tre timmar senare voltar en bil med tre personer i, skriver Expressen. Händelsen ägde rum i Sollentuna.

–Trafikolyckorna beror på förarens beteende, halkan rår vi inte för, men vi är skyldiga att anpassa farten efter förutsättningarna, säger Albin Näverberg.

Det är tillräckligt för att folk inte ska våga köra för fort

 

Hur är trafikläget nu?
– Vi har haft en i Täby, men annars är det väldigt lugnt på trafikolycksfronten.  Det är kallt ute, tre minus, men det är tillräckligt för att folk inte ska våga köra för fort. De stora vägarna är blöta av salt men på de små är det så pass halt att personer varnas att köra försiktigare.