”Blåljuskollen Haninge”: ”Clown” jagade kvinna – och stor skadegörelse

(Clownmasken på bilden har ingenting med händelsen i Vendelsö att göra.)
(Clownmasken på bilden har ingenting med händelsen i Vendelsö att göra.)
Glaskross mot både bussar och skola – och, jo, nu har första "clown"-fallet polisanmälts i Haninge. Här är "Blåljuskollen Haninge" måndag med helgens blåljsuhändelser.

Rån i massagesalong
En massagesalong längs Dalarövägen rånades på kontanter strax efter klockan 20 på fredagskvällen, som vi tidigare rapporterat. På måndagsmorgonen har ingen gripits enligt Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Krossade rutor på Vendelsömalmsskolan
Både på fredags- och lördagskvällen krossades glasrutor på VendelsömalmsskolanHenriksbergsvägen. Totalt handlar förstördes 14 fönster. För några veckor sedan utsattes Lyckebyskolan på samma sätt.
– Det är väldigt tråkigt, detta kostar väldigt mycket pengar, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Åtta rutor ska ha krossats vid 21.45 på fredagskvällen, och sex rutor vid 22.20 på lördagen.
– Det finns inga konkreta uppgifter om vem som kan ha krossat rutorna. Man vill gärna tro att det är ungdomar bakom detta, men man ska vara försiktig att säga vad man tror, när vi inte har några uppgifter på misstänkta, säger Lars-Göran Rehn.

Läs mer: Attack mot Lyckebyskolan – 13 fönster krossade

Bussar utsatta för stenkastning
På lördagskvällen utsattes två av Nobinas lokalbussar för stenkastning, på Tyrestavägen i höjd med busshållplatsen Svartbäckens skola.
– Vid 21.05 ska en bussförare hört en smäll och upptäckte då att två rutor i mitten av bussen krossats. Busschauffören upptäckte efter smällen en sten intill vägen och såg ungdomar springa in i skogen. 20 minuter senare utsätts en annan buss också för stenkastning på samma plats, och den bakre dörren ska då ha krossats, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
– Vi har tyvärr inga vittnen, men vi hoppas detta är en engångsföreteelse. Vi har inga uppgifter om att någon chaufför eller passagerare ska ha fått glassplitter på sig, säger Lars-Göran Rehn.

”Clown” jagade ung kvinna i Vendelsö
Jodå, nu har första personen jagande clownen anmälts även i Haninge.
Vid 22-tiden på söndagskvällen, var en kvinna i 20-årsåldern på väg hem i området runt Lyckebyskolan och Kaptensvägen i Vendelsö.
– Hon hade lämnat bussen, och var på väg hem när någon person i clownmask plötsligt dyker upp och börjar jaga henne, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Kvinnan sökte skydd i närmaste hus, och personen i clownmask försvann.
– Hon ringde väl på i första bästa hus och fick hjälp. Den här personen med clownmask ska inte ha haft något tillhygge i alla fall, enligt uppgifterna vi fått, säger Lars-Göran Rehn.
Händelsen har utmynnat i en polisanmälan om ofredande.