Min lokala hjälte

Flera trafikbrott och villainbrott

En fotgängare blev påkörd på Tungelstavägen på måndagsmorgonen.
En fotgängare blev påkörd på Tungelstavägen på måndagsmorgonen.
Flera trafikbrott – och ytterligare villainbrott. Här är "Blåljuskollen Haninge" måndag om helgens blåljushändelser.

 

Drograttfull körde in i gatustolpe – försökte rymma
I fredags kväll vid 19-tiden valde en bil att inte stanna på polismans tecken vid Nordenskiölds väg i Vega.
– Bilen körde in i en stolpe, både föraren och passageraren försökte undkomma men båda fångades in, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.
Det finns nu misstanke om drograttfylleri, saknad behörighet, vårdslöshet, och brott mot knivlagen.
– Bilföraren var i 20-årsåldern och passageraren i 16-årsåldern. Personerna är kända av oss sedan tidigare, och har samlat på sig väldigt mycket liknande brott, säger Lars-Göran Rehn.

Bilist körde av vägen på Dalarövägen
En bilist körde enligt polisen av vägen på Dalarövägen, vid lågtröskelboendet Ryssevik, vid lunchtid på söndagen. Skadorna på bilisten har varit oklara.

Läs mer: Snattare började slåss vid Port 73

Snattare blev våldsam vid gripande
En snattare i 30-årsåldern blev våldsam vid gripandet på Port 73 vid lunchtid på söndagen. Läs mer om händelsen här.

Drograttfull stoppades på Vallavägen i Handen
I söndags kväll vid 21.30-tiden stannade polisen en drograttfull förare som saknade behörighet, på Vallavägen i Handen.
– Bilisten stannade självmant vad jag förstår. Föraren är känd av oss och är i 30-årsåldern. Han lämnade prover, och frigavs sedan, precis som är brukligt i dessa ärenden, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Det har varit mycket rapporterade drograttfyllerier i Haninge de senaste helgerna, ser polisen någon förklaring?
– De här personerna brukar ju narkotika rätt frekvent och sätter de sig då bakom bilen så blir det ju drograttfylleri. De har ingen riktig respekt för den delen, de kör bil ändå.

Nya villainbrott polisanmälda
Under lördag till och med söndag har två nya villainbrott anmälts i Haninge.
Ett på Palanders väg i Vega, där familjen upptäckte inbrottet på söndagen.
– Fönsterkassetten var urlyft. Det är ännu oklart vad som försvunnit. Vi har gjort en teknisk undersökning, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.
Under samma tidsrymd ska ett annat villainbrott ha inträffat, på Vendelsö skolväg i Vendelsö.
– Man bröt upp altandörren. Det är oklart vad som stulits. Men man saknar bilnycklarna, dock står bilen kvar på adressen, säger Lars-Göran Rehn.

Mitt i Haninge har tidigare berättat om att villainbrotten häromveckan tog fart. Ett tiotal villainbrott har nu anmälts i Haninge den senaste dryga veckan. Framförallt Vega och norra Handen har varit utsatt.
– Oktober och november brukar vara värsta inbrottsperioden. Det är väldigt svårt för grannar att upptäcka brott, det är en bra tid för tjyvarna, säger Lars-Göran Rehn.
Han tycker dock inte att antalet villainbrott är alarmerande.
– Nej, det kan jag inte påstå. Inte jämfört med andra områden. Det verkar ha varit betydligt mer i Nacka och Södertälje under den här perioden.

Fotgängare påkörd – bilist smet
En fotgängare blev påkörd av en bilist på Tungelstavägen, mellan Västerhaninge och Tungelsta, tidigt i dag, på måndagsmorgonen. Händelsen inträffade vid 06.28. Bilisten smet, och den skadade fotgängaren fördes till sjukhus.
– Initialt har vi inga uppgifter om livshotande skador. Den påkörde klagade på ryggsmärtor, och det innebär att man har kunnat prata med personen, säger Eva Nilsson, informatör på Stockholmspolisen.
– Har någon sett registreringsnummer, bilmärke eller bilmodell, så kan det kanske visa sig få betydelse, säger Eva Nilsson.

Om helgen säger Lars-Göran Rehn allmänt:
– Det har varit väldigt mycket ärenden, mycket relationsärenden och drograttfyllor, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.