Blixthalka ledde till avåkning

Blixthalka och misstänkt rattfylleri i Haninge.
Blixthalka och misstänkt rattfylleri i Haninge.
En bil åkte av vägen in i en av Vendelsös villaträdgårdar i natt – till några villaägares stora förvåning. Föraren greps misstänkt för rattfylleri.

En kvinnlig bilist åkte av vägen in i en villaträdgård på Klenavägen i Vendelsö, Haninge, natten till lördag men ingen ska ha påträffats skadad, enligt polisen.

– Det ska ha varit en avåkning pågrund av blixthalka, bekräftar Eva Nilsson, polisens informatör, utefter de initiala uppgifterna som finns.

Larmet kom till polisen 04:02.

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen, bekräftar senare för Mitt i att bilisten är misstänkt för rattfylleri.
– Vid 05.50 på lördagsmorgonen fick vi uppgifterna att ett fordon kört in på en villatomt. Hon greps misstänkt för rattfylleri och identifierades, säger han.

Villaägaren som yrvaket vaknade av att bilen plötsligt kört in i trädgården, säger till Mitt i:
– Jag behövde gnugga mig både en, två och tre gånger i ögonen innan poletten trillade ner. Bilen hade kört igenom grannens häck, och tagit med sig brevlådan och soptunnan, för att till sist gå igenom vår häck och landa på vår gräsmatta.

– Det är skönt att ingen skadades och föraren har varit uppe och städat upp efter sig och bett om ursäkt, så det finns inga som helst hard feelings från vår sida. Föraren var extremt ångerfull, säger villaägaren.